Gunoaiele și boschetarii i-au dus la disperare pe cetățenii de pe str. Zlatna din Timișoara

Gunoaiele și boschetarii i-au dus la disperare pe cetățenii de pe str. Zlatna din Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

De aproape doi ani, intrarea pe str. Zlatna a devenit groapa de gunoi a boschetarilor și a altor indivizi necunoscuți, care au ocupat ilegal clădirile abandonate din zona, cum ar fi subsolul de pe bv. 3 August 1919 nr. 25. Asta se întâmplă în Piața Românilor din Timișoara, în apropierea Bisericii Millennium.

Cetățenii din preajmă sunt foarte revoltați de această situație, care i-a dus la disperare și cer ajutorul poliștilor locali. Pe str. Zlatna parchează enoriașii care vin să asiste la slujbele religioase și e degradant când dau nas în nas cu mizeriile de acolo. În plus Biserica Millenium este o atracție pentru turiștii nu numai din România, ci din întreaga lume care vin să ne viziteze orașul și trebuie să vadă și dezastrul de pe str. Zlatna și de pe bv. 3 August.

Trebuie să mai amintim că vis-a-vis de Cuptorul de pâine este fostul magazin de reparat mașini de spălat, dar și acesta este abandonat de ani de zile. Aici, în pragul sărbătorilor de iarnă, oamenii străzii au dat foc și au spart vitrina fostului magazin, cu prilejul unui scandal violent iscat între ei. Atunci au intervenit poliția și pompierii.

Noi, cetățenii, de pe strada Zlatna suntem îngroziți, fiindcă nu mai avem siguranță și ne simțim abandonați de autorități și poliție. Noi, cetățenii, cerem să se monteze o camera video și o plăcuță de avertizare pentru cei care nu respectă legea și cred că sunt la ei în ogradă și abandonează deșeurile pe domeniul public”, spune Anișoara.

Poliția Locală Timișoara atenționează că potrivit HCL 371/2007, asociațiile de proprietari și locatari, proprietarii de gospodării individuale și cetățenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente au ca obligație întreținerea curățeniei locuințelor pe care le dețin sub orice formă, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale. De asemenea, au obligația să amplaseze recipiente pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile la o distanță minimă de 5 m față de ferestrele imobilelor de locuit și la o distanță maximă de 10 m de căile de acces, să mențină curățenia în jurul acestora și să le asigure pentru a nu putea fi utilizare de persoane străine asociației.

Poliția Locală reamintește că sancțiunile pentru abandonarea deșeurilor pe spațiul public sunt cuprinse între 500 lei pentru persoanele fizice și ajung până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Cetățenii pot sesiza în continuare nereguli privind abandonarea deșeurilor la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *