Grupul Maxagro, transferul de leadership între generații și nu numai

Grupul Maxagro, transferul de leadership între generații și nu numai

- in Actualitate, Economie, Locale, Stiri
0

Trei companii de top au luat parte la workshop-ul cu tema „Transferul de leadership între generații și nu numai”, organizat în cadrul Business Days Timișoara, la Iulius Congres Hall.

După 30 de ani de la apariția proprietății private, în România a început un amplu și tot mai prezent proces de transfer între generații, iar acesta se va face simțit tot mai mult în viitor.

Avem aici trei familii, trei companii în care părinții și copiii se implică în business. Agricultură – prin grupul Maxagro, curierat rapid – prin Fan Curier, și instalații electrice și automatizări în industrie – prin Eltrex Timișoara sunt domeniile prezente și despre care vom afla detaliile transferului de leadership“, a spus Dan Berinde, moderator al discuțiilor.

Fiecare dintre aceștia a vorbit despre procesul de transfer, despre greutățile, dar și satisfacțiile sale. Cu o vechime de 31 de ani, grupul Maxagro se ocupă de agricultură și s-a dezvoltat cu divizii de zootehnie, utilaje și, mai recent, drumuri.

Alexandra Zifceak, manager în cadrul grupului, se implică în toate activitățile acestuia, de peste cinci ani. “Mi-am dorit din toată inima să mă implic, sunt foarte implicată în afaceri pentru că noi suntem foarte familiști. M-am integrat printre colegi treptat, dar a contat să fie și tata acolo. Și tot timpul am vrut să demonstrez că știu și că nu sunt acolo pentru că e el. Învățând tot timpul mai greșim, dar suntem ajutați să mergem“, a spus Alexandra Zifceak.

Împreună în cadrul aceluiași eveniment s-au aflat și Daiana Zifceak și Andreea Zifceak, ambele manageri Maxagro care, alături de Ovidiu Toader, antrenor de antreprenori, au vorbit celor prezenți despre „Productivitate și eficiența în agricultură”.

Panelul a fost coordonat de prof.univ.dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara. De altfel, viziunea și intențiile de dezvoltare ale ambelor instituții prezente la Business Days – Maxagro și USV „Regele Mihai I” – se întâlnesc în domeniul agriculturii rurale, al cercetării și practicii, ceea ce a creat deja premisele unei apropiate colaborări inter-instituționale, pe toate palierele.

În perioada 17-18 iunie a avut loc evenimentul Timișoara Business Days 2024, unde s-au aflat peste 500 de participanți din industriile IT&C, tehnologie, industria medicală & pharma, automotive, producție, retail, telecomunicații, HORECA, stomatologie, financiar-bancar, energie, agri-business, FMCG si eCommerce.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *