Grupul de Acţiune Locală a organizat Festivalul GAL Timişul de Centru 2018

Grupul de Acţiune Locală a organizat Festivalul GAL Timişul de Centru 2018

- in Actualitate, Economie, Locale, Stiri
0

Grupul de Acţiune Locală Timişul de Centru a organizat, duminică, 21 octombrie, în comuna Giulvăz, cea de-a doua ediţie a Festivalului Local GAL Timişul de Centru.

Acţiunea a debutat cu o conferinţă legată de oportunităţile de finanţare a formelor asociative şi crearea unui brand local, urmată de pregătirea concursului gastronomic şi un spectacol concurs al tinerelor talente, la care au participat 40 de copii.

Este cea de-a doua ediţie a acestui festival pe care ne dorim să îl organizăm anual. Ne adresăm locuitorilor din arealul GAL-ului Timişul de Centru, o zonă frumoasă a judeţului şi plină de tradiţii. Rolul Grupului de Acţiune Locală este de a uni comunitatea, de a pune în valoare obiceiurile zonei şi de a identifica oportunităţile de dezvoltare a comunităţilor locale. Unul dintre rolurile noastre este de a uni comunitatea pe care o reprezentăm. Noi credem în posibilitatile de a dezvolta micro-regiunea Timișul de Centru”, a spus Alexandru Iovescu, preşedintele GAL Timişul de Centru.

Anul acesta concursul gastronomic a avut scopul de a pune în prim-plan un preparat culinar binecunoscut zonei, iar concurenții și-au putut dovedi măiestria în prepararea bulzului.

Gh. M.