Grupare specializată în furturi din locuințe, destructurată de DIICOT Timișoara. Cum era ajutată de polițiști din IPJ Timiș

Grupare specializată în furturi din locuințe, destructurată de DIICOT Timișoara. Cum era ajutată de polițiști din IPJ Timiș

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0
hot

Procurorii DIICOT Timișoara au reușit să destructureze, ieri, o grupare specializată în furturi din locuințe la pont, membrii acesteia fiind ajutați chiar și de către polițiști din IPJ Timiș.

Trei dintre cei care fac parte din grupare au fost prinși, ieri, în flagrant, de către procurorii DIICOT în timp ce încercau să jefuiască o locuință din Timișoara. Aceștia erau complet mascați, purtând cagule, hanorace cu glugă, și mănuși și au încercat să spargă ușa de acces din spatele blocului cu un levier.

Ulterior, au mai fost efectuate cinci percheziții, cinci persoane fiind audiate la sediul DIICOT Timișoara. Cele trei prinse în flagrant, Pinter Grațian Ioan – liderul grupării, Muller Erwin Alin și Buta Cristian Gabriel, fiind reținute pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, dare de mită, instigare la divulgare de informații nepublice și șantaj.

Potrivit procurorilor DIICOT, gruparea era ajutată chiar și de polițiști din IPJ Timiș pentru a acționa. “Există suspiciunea rezonabilă că, pe raza municipiului Timișoara a acţionat un grup infracțional organizat, coordonat de către inculpatul Pinter Grațian Ioan, implicat în multiple activități infracționale, printre care și comiterea de furturi prin efracție, comise la ”pont”, urmate de valorificarea pe piața neagră a bunurilor de valoare rezultate din comiterea infracțiunilor. De asemenea, din investigațiile efectuate a rezultat că inculpatul Pinter Grațian Ioan a stabilit, de-a lungul timpului, diferite contacte cu anumiți lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Timiș, pe care și i-a fidelizat în timp, prin oferirea de bani și alte bunuri, cu scopul de a putea obține, prin intermediul acestora, diferite informații de care avea nevoie în activitatea infracțională, fie din bazele de date ale poliției, fie referitoare la posibile anchete penale care îl vizează“, transmite DIICOT.

Procurorii mai explică faptul că liderul grupării a apelat, înainte de a da atacul în locuințe, la angajați din IPJ Timiș, pentru a verifica în bazele de date informatizate, detaliile legate de identitatea și domiciliul persoanei vizate. “Ulterior, membrii grupului infracţional care acţionau sub coordonarea inculpatului Pinter Grațian Ioan filau locația ţintă, pentru a identifica vulnerabilitățile și a stabili care ar fi modalitățile cele mai eficiente de pătrundere, inclusiv prin achiziția prealabilă de unelte speciale pentru forțarea ușilor de acces. Când toate aceste detalii erau stabilite, membrii grupului acționau foarte bine organizați, utilizând autoturisme închiriate sau cu numere de înmatriculare schimbate, cagule, mănuși și alte mijloace de disimulare, respectiv unelte special adaptate pentru pătrunderea prin efracție“, mai arată DIICOT.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *