Grupare din vestul țării care fura din seifuri, destructurată de polițiști

Grupare din vestul țării care fura din seifuri, destructurată de polițiști

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Nouă percheziții au fost efectuate marți, 20 august, de către polițiștii arădeni, în județele Timiș și Hunedoara, cu scopul destructurării unei grupări care era specializată în furturi din seifuri.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Arad, în perioada martie 2018 – martie 2019, mai multe persoane s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi săvârșit mai multe furturi din societăți comerciale și locuințe aparținând unor persoane fizice prin utilizarea de dispozitive de bruiaj a semnalului GSM emis de sistemele de alarmare și a unor instrumente special confecționate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor.

Atacurile au fost date pe raza localităților Chișineu-Criș, Hălmăgel, Baia de Criș (jud. Alba), Deva și Criscior (județul Hunedoara) și pe raza județului Timișoara, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate marți, 20 august, au fost audiate șase persoane, iar alte trei sunt căutate. Cele șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și constitutuirea unui grup infracțional.