Grup infracțional specializat în trafic de migranți și spălare de bani, destructurat

Grup infracțional specializat în trafic de migranți și spălare de bani, destructurat

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.,  au efectuat 14 percheziții domiciliare, în județul Timiș și Caraș-Severin, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate bănuite de trafic de migrați, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. 13 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna septembrie a anului 2020, grupul infracțional organizat, alcătuit din 14 membri, trei femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 71 de ani și zece bărbați, cu vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani, ar fi ademenit mai mulți migranți, care ar fi dorit să părăsească țările de origine și i-ar fi transportat ilegal prin România către state din nord-vestul Europei.

Cei în cauză ar face parte dintr-o grupare infracțională internațională care ar fi acționat pe teritoriul mai multor țări aflate pe traseul migraționist, printre care și România, și ar fi avut ca principală preocupare racolarea migranților din țările de origine și transportarea acestora prin trecerea ilegală a frontierei de stat a Serbiei sau a Bulgariei cu România, în scopul însușirii unor sume de bani. În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate 5 grame de substanțe vegetale, 10 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. 13 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, în vederea audierii și luării măsurilor legale care se impun. 5 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Și șase persoane au primit control judiciar în cursul zilei de ieri de către procurorul de caz. Celelalte două persoane au fost audiate, nefiind luate masuri fata de acestea. Cercetările continuă pentru clarificarea tuturor aspectelor“, transmit reprezentanții IPJ  Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *