Grindeanu, vești din Emiratele Arabe Unite despre dezvoltarea zonei cargo la aeroportul din Timișoara

Grindeanu, vești din Emiratele Arabe Unite despre dezvoltarea zonei cargo la aeroportul din Timișoara

- in Actualitate, Economie, Locale, Stiri
0

O delegație din România, în care se află și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, precum și directorul aeroportului din Timișoara, s-a deplasat în Emiratele Arabe Unite pentru o vizită de lucru.

Printre altele, s-au purtat discuții la Abu Dhabi cu o mare companie în vederea dezvoltării zonei cargo a Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

Am discutat și despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, care poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la rețelele de transport feroviar și rutier. Acest Centru Intermodal, a cărui construcție este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Aeroportul Timișoara are o localizare strategică și cu avantaje majore, capacități operaționale importante și o infrastructură care permite realizarea unui centru logistic intermodal de mari dimensiuni, pentru operațiuni de transport marfă.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *