Grindeanu recunoaște pe jumătate: S-au chinuit USR-iștii să trimită urși în Timiș. În Caraș recunosc, acolo am făcut o greșeală

Grindeanu recunoaște pe jumătate: S-au chinuit USR-iștii să trimită urși în Timiș. În Caraș recunosc, acolo am făcut o greșeală

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
1

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu recunoaște, pe jumătate, că a greșit când a spus că de o sută de ani nu mai sunt urși în Banat. Grindeanu spune acum, că în județul Caraș-Severin, în anumite zone, într-adevăr sunt urși. În Timiș, urșii i-au trimis useriștii… Grindeanu a luat parte joi, 22 septembrie, la Congresul Național de Drumuri și Poduri, de la Timişoara. Tot în capitala Banatului, Grindeanu a semnat un contract de finanțare pentru Aeroportul Internațional din Timișoara.

S-au chinuit useriștii să trimită urși în Timiș. În Caraș recunosc, acolo am făcut o greșeală. Am spus în Banat. În Caraș, în anumite zone există urși. În Timiș, domle, e părerea mea, acum poate greșesc, dar e o chestiune care ține de o politică până la urmă pe care noi am avut-o. Și am dat acest exemplu tocmai dus la extrem, de ce? Și vreau să mai explic, dincolo de declarațiile cu urșii și așa mai departe. Se pierde foarte mult timp pe partea de proiectare, de SF, de tot ce vreți dumneavoastră, avize de mediu pentru gândaci, lilieci, comportamentul acestora în toate cele patru anotimpuri, impactul lor asupra vieții gândacului de colorado și așa mai departe. Un exemplu este această autostradă a urșilor cum o știm cu toții și pasajele respective. Acesta este proiectul, e finanțat de către comisie, în forma asta o facem. Nu mai stăm să discutăm“, a spus astăzi Sorin Grindeanu.

Conform unui răspuns oficial al Direcției Silvice Timiș în “fondul cinegetic nr. 29 denumit Surduc și are evaluat în primăvara anului 2022 un număr de doi urși”. E drept că urșii nu sunt pe sectorul de drum pe care se vor realiza acele ecoducte, dar există urși în Timiș și conform lui Grindeanu au fost trimiși de useriști.

De asemenea, Grindeanu spune că în urmă cu cinci ani, când era premier al României, cei de la Romsilva ar fi spus că nu sunt urși pe acea porțiune. Într-un răspuns oficial al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva am aflat că în zona Banatului, în județele Caraș-Severin și Timiș, în ultima perioadă au fost evaluate circa 45 de exemplare de urs brun.

Eram prim-ministru în 2017 când am chemat, vă rog să luați stenogramele, pe ai noștri de aici, de la Romsilva, în ședința de Guvern. Era același subiect, autostrada urșilor. I-am întrebat, în ședința de Guvern. Avem noi urși pe acolo? Să trăiți, n-avem. Ok, da facem pasaje. Poate între timp s-a extins arealul. Nici nu mai avem timp să discutăm de această abordare avută în trecut din moment ce proiectul e de tipul acesta, în forma aceasta se finanțează, iată că avem desemnat și un câștigător“, a spus mai Grindeanu.

Licitația pentru stabilirea firmei care se va ocupa de cei 12 kilometri lipsă din autostrada Lugoj – Deva, a fost încheiată. Mai urmează zece zile în care se pot depune contestații.  „A fost desemnat câștigătorul. Este un constructor român care și-a făcut treaba foarte bine și care ne dă siguranța că va finaliza în termenul contractual. Îl vom semna în perioada următoare. Este constructorul care e cel mai mare constructor român pe infrastructura rutieră, UMB, Umbrărescu”, a mai spus Grindeanu.

1 Comment

  1. “Berbecul” acesta ar trebui să știe că și animalele au drepturi. Dreptul la mobilitate (de a se deplasa dintr-un loc în altul)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *