Grindeanu insistă cu privire la bucata lipsă din autostrada A1: Trebuiau construite aceste pasaje pentru urși, neavând urși

Grindeanu insistă cu privire la bucata lipsă din autostrada A1: Trebuiau construite aceste pasaje pentru urși, neavând urși

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, continuă să susțină că nu sunt urși prin pădurile prin care se construiește, în acest moment, ultima bucată lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva. Vă amintim faptul că, vor fi realizate și două tuneluri pentru urși, pe porțiunea cuprinsă între Margina și Holdea.

Este o rușine națională ce se întâmplă acolo, când intri pe autostradă de la Boița, înainte de Sibiu, în loc să mergi pe autostradă până la Nădlac, nu, ne dăm jos vreo 14 kilometri și apoi reurcăm. E o rușine, s-a ajuns în această situație, îmi asum ce spun… în 2017 eram prim-ministru, atunci în cele 6 luni, cred că Răzvan Cuc era ministrul Transporturilor, l-am întrebat ce se întâmplă cu această bucată, el a spus că trebuie să construim pasaje pentru urși, deci o chestiune care ține de mediu (…) în acea perioadă nu existau urși, mă rog, cert e că trebuiau construite aceste pasaje pentru urși, neavând urși“, a spus Sorin Grindeanu, la Digi24.

De asemenea, ministrul Transporturilor a mai precizat că lucrurile au intrat pe linie dreaptă în ceea ce privește ultima bucată lipsă din autostrada Lugoj – Deva, care va avea o lungime de 13 kilometri.

Am reușit să semnăm contractul, în această toamnă se termină faza de proiectare (…) astfel încât această rușine să fie… pentru că e o rușine, greu poți să accepți că din 2017 s-a dat ultima bucată de autostradă, dinspre Timișoara, de la Lugoj până la Margina, atunci s-a dat în circulație, de atunci nu s-a făcut absolut nimic. Faptul că se duce la execuție în această toamnă ne face să fim extrem de optimiști că prin finanțare prin PNRR se termină această investiție“, a mai declarat Grindeanu.

Conform unui răspuns oficial al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în zona Banatului, în județele Caraș-Severin și Timiș, în ultima perioadă au fost evaluate circa 45 de exemplare de urs brun.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *