Grevă în primăriile din Timiş

Grevă în primăriile din Timiş

- in Administratie, Locale, Stiri
0
Sindicaliştii din administraţia locală din Timişoara şi din Timiş se pregătesc pentru greva din 20 februarie. Ei au dat şi un ultimatum autorităţilor locale din cadrul primăriilor: 16 februarie.
 
“Dorim însă să le reamintim guvernanţilor că cel puţin una dintre revendicările noastre face referire la APLICAREA unei legi, şi anume Legea nr. 284/2010, iar cealaltă revendicare a fost formulată încă din anul 2014 şi viza tocmai neadoptarea interdicţiei de acordare a tichetelor de masă, începând cu anul 2015, revendicare sfidată prin OUG nr. 83/2014 privind salarizarea pe anul 2015”, spune Tiberiu Negrei, preşedintele Sindicatului Liber din cadrul Primăriei Timişoara.
 
Conflictul declanşat de către FNSA în sectorul administraţie publică are drept cauză neacceptarea niciuneia dintre revendicările sindicaliştilor (art. 161 lit b din Legea nr. 62/2011).
“În consecinţă, ameninţarea voalată prin care ni se aduce la cunoştinţă despre ilegalitatea conflictului de muncă declanşat, nu-şi are obiect. Prin urmare cei care nu respectă legea sunt chiar cei care fac apel la respectarea ei! Mai mult decât atât, prin refuzul de a parcurge procedura concilierii, ocazie cu care, eventual, ni se puteau aduce la cunoştinţă aspectele referitoare la declanşarea acestui conflict, Guvernul României, prin reprezentanţii săi, demonstrează, din nou, dacă mai era cazul, lipsa de interes pentru soluţionarea problemelor majore cu care se confruntă salariţii din administraţia publică locală. Din aceste considerente, le aducem la cunoştinţă că termenul prevăzut de lege pentru desfăşurarea concilierii EXPIRĂ în data de 16.02.2015, iar Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va proceda la declanşarea şi organizarea acţiunilor de protest, într-o primă fază întrerupând programul timp de o jumătate de oră, în data de 20.02.2015, în intervalul orar 10-10.30”, a subliniat Negrei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *