Greu cu lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. De ce nu vor fi finalizate lucrările prea curând Foto

Greu cu lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. De ce nu vor fi finalizate lucrările prea curând Foto

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Asociația Pro Infrastructură, care monitorizează proiectele de infrastructură din România, critică Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru faptul că a ales să scoată din nou la licitație lucrarea privind realizarea descărcării traficului de pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva, la Holdea. Reprezentanții ONG-ului susțin că au solicitat includerea acestor lucrări suplimentare în contractul aflat în desfășurare.

Poziția constantă a oficialilor CNAIR a fost că licitațiile publice sunt proceduri de lungă durată din cauza contestațiilor. În cazul de față, ei au avut posibilitatea legală de a evita o astfel de procedură greoaie. Însă au primat iresponsabilitatea și fuga de orice fel de răspundere. Mai mult, este revoltătoare indecizia celor din CNAIR care au așteptat să facă acest pas de la finalul anului 2016 și până acum, amânând practic cu mai bine de un an deschiderea circulației pe acest tronson de autostradă de 21 de km! În loc să avem situația soluționată și lucrări în teren (sau chiar o nouă autostradă deja inaugurată), acum trebuie să așteptăm finalizarea licitației, neavând nicio garanție că aceasta se va încheia rapid, fără contestații și complicații, prin adjudecarea ei de către constructorul actual, Comsa, așa cum probabil este planul autorităților“, informează Asociația Pro Infrastructură, pe Facebook.

Reprezentanții ONG-ului susțin că a fost aleasă opțiunea care îi dezavantajează cel mai mult pe șoferi, dar foarte convenabilă pentru funcționarii statului român, ce “ne demonstrează din nou incompetența, slugărnicia politică necondiționată și nepotismul “responsabililor” din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, disimulate prin vorbe goale, promisiuni fanteziste, minciuni și manipulare”.

Foto: Asociația Pro Infrastructură

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *