Golanii AUR nu pățesc nimic. Sancțiune ușoară pentru deputatul, Titi “Patru Mâini”, după ce l-a făcut “nazist” pe Ovidiu Ganț

Golanii AUR nu pățesc nimic. Sancțiune ușoară pentru deputatul, Titi “Patru Mâini”, după ce l-a făcut “nazist” pe Ovidiu Ganț

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, raportul Comisiei juridice privind sancţionarea deputatului AUR de Timiș, Titi Stoica. Acesta a fost poreclit în Parlament “Titi Patru Mâini” după ce a votat de mai multe ori, în locul colegului plecat la toaletă, legea bugetului de stat. Stoica este cunoscut și pentru că a înregistrat pe ascuns un fost coleg de clasă.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, pe 15 martie, sancţionarea cu avertisment a parlamentarului AUR Titi Stoica, după ce acesta i-a spus deputatului minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ că este „nazist”.

Deputaţii jurişti au analizat o sesizare înaintată pe 20 februarie Biroului permanent de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Obiectivul sesizării a fost reprezentat de încălcarea art. 14 şi 53 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul Deputaţilor şi al Senatorilor şi a mai multor articole din Regulamentul Camerei Deputaţilor, coroborate cu prevederile a trei articole din Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor, motiv pentru care Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale a solicitat conducerii Camerei sancţionarea deputatului AUR.

În data de 09.02.2022, în timpul dezbaterilor Comisiei de regulament privind unele modificări pentru sancţionarea incidentelor provocate de AUR în Parlament, pe fondul amplificării unor disensiuni între deputaţii prezenţi, deputatul Stoica Ciprian Titi l-a agresat verbal pe domnul deputat Ovidiu Ganţ, numindu-l „nazist”, insistând în continuare, cităm, „Ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti”, remarcă ce face trimitere la o presupusă legătură între actualul Forumul Democrat al Germanilor din România şi fostul Grup Etnic German din România (…), organizaţie – paravan a intereselor Germaniei naziste în perioada celui de-al Doilea Război Mondial”, se arată, între altele, în sesizarea Grupului minorităţilor naţionale, document care apreciază afirmaţiile ca fiind „injurioase” şi care atacă dreptul la demnitate.

Sursa: G4Media.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *