Gest demn de toata lauda: 12 puscariasi au renovat o sectie a Maternitatii Odobescu

Gest demn de toata lauda: 12 puscariasi au renovat o sectie a Maternitatii Odobescu

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Gest demn de toată lauda făcut de 12 deținuți închiși la Penitenciarul ”Popa Șapcă” din Timișoara. Aceștia s-au implicat, în calitate de voluntari, în cadrul proiectului ”O clipă pentru toată viața”, inițiat de către Asociația ”Alo! Tata”. Proiectul a vizat renovarea secției de neonatologie prematuri a Maternității Odobescu din cadrul Spitalului Municipal Timișoara.

După luni întregi de muncă, proiectul a fost finalizat, astfel că secția arată acum ca în Occident. În total, peste 130 de voluntari s-au implicat în această inițiativă nobilă. Este vorba de oameni proveniți din diverse medii: colectivul format din specialiști în domeniul construcțiilor, elevi, studenți, 78 de ingineri IT, meseriași ai unor firme de construcții, precum și membri ai câtorva biserici evanghelice.

Fondurile necesare pentru lucrări au fost adunate în urma unei campanii organizate și susținute de familii care au trecut prin experiența nașterii premature a copiilor lor. (…) Proiectul “O clipă pentru toată viața” este o inițiativă civică, de responsabilitate socială și reintegrare socială (în cazul persoanelor private de libertate) ce și-a propus nu doar să renoveze secția de neo-natologie în cauză dar și să reunească cetățenii inimoși ai orașului nostru într-un spirit al compasiunii și respectului pentru semeni, motiv pentru care ținem să mulțumim și pe această cale tuturor voluntarilor implicați dar și instituțiilor care și-au dat concursul pentru buna realizare a acestui proiect”, a transmis Penitenciarul Timișoara.

Evenimentul de inaugurare al secției de neonatologie prematuri a Maternității Odobescu va avea loc joi, 20 februarie, de la ora 17.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *