Gest de noblețe și generozitate! Maria Grapini a premiat la Timișoara doi canotori campioni mondiali și un gimnast

Gest de noblețe și generozitate! Maria Grapini a premiat la Timișoara doi canotori campioni mondiali și un gimnast

- in Locale, Social, Stiri
0

Sâmbătă 5 ianuarie, prima ședință a Biroului Județean PUR(sl) Timiş a fost precedată de un frumos gest de noblețe și generozitate făcut de europarlamentarului Maria Grapini. Astfel, cu altruismul bine-cunoscut Grapini a decernat diplome și premii în bani celor trei sportivi (doi canotori şi un gimnast), deținători ai unor onorante medalii internaționale.

Când am fost la ei la clubul de canotaj la Orșova, în august, tocmai plecau la campionatul  mondial și le-am spus că dacă iau medalii, le voi premia medaliile. I-am văzut ce mult munceau și se pregăteau pentru competiție. Pe mine m-a impresionat foarte mult antrenamentul lor. Sâmbătă 5 ianuarie, am avut bucuria să premiez doi juniori de la canotaj, campioni mondiali în 2018 și să dau prin intermediul bunicilor (Norbert este deja plecat la lot) unui gimnast -junior, campion național în 2018 la individual compus, deținător a peste 160 de medalii, la vârstă doar de 14 ani! Trebuie să motivăm talentele – valorile pentru a avea o Românie mai bună! Atunci când sunt evidențiate valorile aceasta înseamnă rețeta de succes a României. Dacă vom înțelege că trebuie să scoatem la suprafață valorile la scara lor corectă, România va avea șanse mari de reușită. Țara noastră are foarte multe talente și are nevoie de multă dezvoltare. Trebuie să dăm o șansă în plus tinerilor și oamenilor valoroși ca fiecare să fie așezat pe locul cuvenit de unde poate da maximum. Tinerilor trebuie să le dăm șansa să își urmeze vocația. Educația trebuie făcută după vocație. Atunci vom fi eficienți și vom trăi și mai bine și în siguranță aici la noi acasă”, a declarat Maria Grapini.

Trebuie să amintim că, de 20 de ani, înainte de a intra în politică, europarlamentarul umanist a decis să premieze periodic olimpici, campioni ai sportului, elevi cu rezultate foarte bune, din dorința de a-i ambiționa, de a-i susține moral și financiar.

În 2018, Maria Grapini a premiat elevii Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara, iar pe 5 ianuarie, a decis să înceapă evenimentele de acest gen cu sportivii. Astfel, Maria Grapini le-a oferit premii în bani – cum rar se face în România – campionilor mondiali ai Lotului Național Masculin de Juniori la canotaj, tineri care se antrenează admirabil în cadrul Complexului Sportiv Orșova, pe care umanista îi promovează și susține în permanență. Europarlamentarul este umărul din umbră al echipei profesioniste de canotori, îi vizitează pe sportivi ori de câte ori îi permite agenda aglomerată, a fost și anul trecut, în baza de pe malul Dunării, când a asistat de pe o șalupă la întregul program.

Sâmbătă, la Timișoara, Maria Grapini i-a premiat pe campionii mondiali din 2018, Cehia, proba două rame fără cârmaci, Laurențiu Danciu și Florin Arteni, doi tineri extraordinari, în același timp vicecampioni olimpici de tineret, la Buenos Aires. Tot sâmbătă, 5 ianuarie, umanista l-a premiat pe unul dintre cei mai buni tineri gimnaști lugojeni, format în ultimii ani la CSȘ Lugoj, Norbert Marcu. Acesta a reușit în debutul Campionatului Național Individual al juniorilor I și II să urce pe prima treaptă a podiumului la individual compus.

Gh. M.