George Simion si gasca AUR au intrat cu forta in Primaria Timisoara

George Simion si gasca AUR au intrat cu forta in Primaria Timisoara

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

George Simion se află în aceste zile la Timișoara. Vineri, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion împreună cu mai mulți susținători AUR au intrat în clădirea Primăriei Timișoara fără mască de protecție și fără a prezenta un certificat Covid.

George Simion împreună cu reprezentanții AUR au urcat până la etajul 1 scandând “Her Fritz nu uita, Timișoara nu-i a ta!”. De acolo unde city-managerul Timișoarei nu i-a mai lăsat să treacă. George Simion și susținătorii nu au avut succes la o audiență la Dominic Fritz și au plecat. Dominic Fritz nici măcar nu se afla la primărie fiind plecat la Novi Sad. „Noi am venit aici să strângem semnături pentru Klaus Iohannis, dar am dat peste un pupil al lui Klaus Iohannis. El fiind în PNL, a venit să îi facă campanie lui Dominic Fritz, parașutat aici la Timișoara din Germania, fără viză permanentă de domiciliu. Omul ăsta ocupă ilegal funcția de primar și trebuie să știe toată țara acest lucru”, a spus George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor.

Dominic Fritz spune că scopul evenimentului a fost acela de a crea haos și panică în primărie. De asemenea, Fritz  anunță că a declanșat o anchetă la Poliția Locală și cere Jandarmeriei să-și verifice procedurile, după ce i-au lăsat pe protestatari să intre în primărie.

O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.

Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen.

Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului.

Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara.

Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a declarat Dominic Fritz.

George Simion s-a întâlnit în Piața Victoriei din centrul orașului, cu simptizanții AUR. Cu acest prilej AUR a strâns semnături pentru a fi dat jos Iohannis.

Foarte mulți timișoreni au dorit să se pozeze cu el, să îl îmbrățișeze și i-au cerut să îi înscrie în partid. Oamenii l-au primit cu mare entusiasm și și-au declarat susținerea în viitoarele alegeri. Au fost și voci din public care l-au îndemnat să candideze la președinția România, ca o mare șansă pentru țară de a lupta împotrivă neomarxistilor și globaliștilor care pun în pericol stabilitatea României. Unii cetățeni i s-au plâns de prețurile mari la anergie, la gaz și la alimente, iar salariile sau pensiile sunt prea mici și ei nu își pot plăti facturile.

Simion a avut o întrevedere scurtă și cu ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *