Gata cu vremea frumoasă. Vin ninsorile în România, inclusiv în Banat

Gata cu vremea frumoasă. Vin ninsorile în România, inclusiv în Banat

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0
ninsoare

Vești proaste aduse de meteorologi. Începând că de duminică seară, nu vom mai avea parte de temperaturi de primăvară. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, astăzi, că vremea se înrăutățește în întreaga țară, inclusiv în vestul României.

Concret, de duminică seară, de la ora 22.00, și până în ajunul Crăciunului, la ora 20.00, sunt așteptate precipitații în general moderate cantitativ, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte“, a informat ANM.

De asemenea, vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.