„Gaston Tomberon” deschide campania Sete de carte

„Gaston Tomberon” deschide campania Sete de carte

- in Locale, Social, Stiri
0

Compania de apă și canalizare Aquatim Timișoara, în parteneriat cu Fundația Aquatim, Apele Române Banat și trei librării binecunoscute și îndrăgite de timișoreni – Cărturești, La Două Bufnițe și Librarul cu Papion – reia campania de educație informală ”Sete de carte”.

Loredana Leordean, din cadrul departamentului de Comunicare și Marketing al Aquatim SA, a explicat că scopul manifestării este încurajarea lecturii și a unui comportament responsabil față de mediu în rândul publicului tânăr.

Elevi și cadre didactice, copii și părinți sunt invitați într-o călătorie în lumea fascinantă a cărților, care începe în martie, de Ziua Mondială a Apei, și se încheie în noiembrie, de Ziua Internațională a Toaletei. Campania cuprinde ateliere de lectură în Cărturești, La Două Bufnițe și Librarul cu Papion, și concursuri cu premii – nouă vouchere, a câte 100 de lei fiecare, pentru achiziționarea de cărți din librăriile partenere.

Sete de carte 2022 debutează miercuri, 23 martie, ora 14:30, la Librarul cu Papion, unde pe elevii din ciclul primar îi așteaptă cartea „Gaston Tomberon, eroul din Aheron”, de Victoria Pătrașcu. Evenimentul va avea loc pe Splaiul Peneș Curcanul nr. 3-5 (clădirea Faber building.a.community).

Campania este acum la a doua ediție. Dat fiind succesul de care s-a bucurat în 2021, organizatorii au extins durata programului, de la trei, la nouă luni, și au implicat mai multe librării. Temele abordate prin lectură și discuțiile pe marginea cărților se concentrează în continuare pe conștientizarea asupra importanței unui mediu curat și a unui stil de viață sustenabil.

Volumele selectate de librari pentru Sete de carte vorbesc, pe înțelesul tuturor, despre relația complexă a oamenilor cu apa, managementul deșeurilor, combaterea poluării, biodiversitate, schimbările climatice și alte teme importante pentru educația de mediu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *