Gara de Nord din Timisoara va fi in sfarsit reabilitata. Apare si o fantana arteziana Foto

Gara de Nord din Timisoara va fi in sfarsit reabilitata. Apare si o fantana arteziana Foto

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

În sfârșit, Timișoara va avea o gară modernă. CFR Infrastructură a anunțat miercuri, 18 septembrie, că regionala CF Timișoara a lansat licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de consolidare și intervenții în Gara de Nord.

Firmele interesate pot depune ofertele până în data de 8 octombrie, documentaţia de atribuire fiind deja disponibilă în sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice (S.I.C.A.P.).

Potrivit CFR Infrastructură, printre cele mai importante lucrări care urmează să fie realizate se numără cele de cosolidare a elementelor structurale, de intervenții la fațade și acoperișuri, de reparații la platforme și la sistemul de iluminat, precum și pentru asigurarea unui nou acces în clădirea centrală.

De asemenea, se vor face următoarele intervenții la peronul 1: pardoseală cu plăci din granit, sistem de delimitare a peronului cu plăci denivelate de granit – pentru persoanele cu deficiențe, îmbrăcarea stâlpilor şi a intradosului copertinei cu casete de aluminiu compozit – de tip bond; refacerea sistemului de iluminat cu lămpi tip LED.

Totodată, se vor realiza lucrări și la tunelul pietonal care asigură accesul la peronul 1, din Piața Gării, printre care montare pardoseli din granit, sistem de supraveghere, detecție, semnalizare şi avertizare PSI, sistem de iluminat cu corpuri de tip LED și sistem audio.

Conform CFR Infrastructură, în Piața Gării va fi amenajată și o fântână arteziană, pavimentul piațetei va fi refăcut cu dale de granit, vor fi montate bancuţe tip agreement, un sistem de iluminat cu stâlpi ornamentali, un sistem de supraveghere video, vor fi plantați arbori ornamentali și vor fi montate rastele pentru biciclete.

De asemenea, urmează să fie montată și o instalație centralizată de climatizare, precum și panouri fotovoltaice pe corpurile C2 și C4.

Toate aceste investiții se vor realiza din bugetul propriu al CFR Infrastructură. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 17,6 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de realizare este de 24 de luni.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *