Gala vinurilor, la Timișoara

Gala vinurilor, la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Joi, 11 aprilie, seara, a avut loc Gala vinurilor – un pre-eveniment la marea sărbătoare Vinvest 2019 – care va începe în 19 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri (CRAF) Timișoara.

Cei prezenți au avut la dispoziție zeci de sortimente albe, roșii și roze, dulci, seci și demiseci autohtone și internaționale. Au fost expuse și degustate două-trei soiuri de la cei 16 producători.

Scopul Galei vinurilor a fost să anunțăm marea sărbătoare a vinului din perioada 19 -21 aprilie, care va fi Vinvest 2019. Trebuie să spunem că vom avea vinuri nu numai din România, ci și din Republica Moldova, din Serbia, Italia, Grecia etc. Toate sunt vinuri de mare calitate. În spatele acestor produse înseamnă o muncă intensă – cultură de viță de vie foarte bună, înseamnă vinificație, utilaje și știința îmbutelierii”, a spus Lucia Pârvu, expert degustător, directorul Vinvest.

La Gala vinurilor, au fost prezentate și degustate vinurile de la 16 producători atât din Timiș, cât și din întreaga țară. La manifestare au fost invitați reprezentanții autorităților locale și județene, cât și din cadrul instituțiilor din Capitala Europeană a Culturii Timișoara.

Peste 250 de vinuri vor fi de degustat, la Vinvest 2019 de la Timișoara, în cele trei zile -19 -21 aprilie.

Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara este organizat de Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST, co-organizatori fiind Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) și Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR).

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *