Gala Excelenței Bănățene, la Teatrul Național Timișoara

Gala Excelenței Bănățene, la Teatrul Național Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 18.30, la Teatrul Național Timișoara, se va desfășura Gala Excelenței Bănățene 2019 pe modelul premiilor Nobel: Gală. Concert. Dineu, dar i se va oferi un caracter special și solemn, fiind organizată în ajunul zilei Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara și a marcării celor 30 de ani:1989 -2019.

Obiectivul principal al Galei Excelenței Bănățene este de a evidenția și recunoaște personalitățile Timișoarei și ale Banatului, cu cele mai evidente și valoroase realizări în domeniile lor de activitate (realizări fie ale ultimului an, fie ale întregii cariere).

Personalități marcante ale Timișoarei, precum Ioan Păun Otiman, Marghit Șerban, Simona Amânar Tabăra, Adriana Babeți, Coleta de Sabata, Simona Neumann, Puiu Ilieșu, Laila Onu, Ada Hausvater, Voicu Dumitraș, Mitropolia Banatului etc. au fost printre laureații din anii precedenți ai galei. Gala Excelenței Bănățene este un podium al premierii rezultatelor excepționale obținute și nu o rampă de lansare. În acest an s-au standardizat și mai mult criteriile de acces ale candidaților înscriși printre finaliștii la Gala Excelenței. Deciziile finale asupra alegerii laureaților vor aparține însă comisiilor universitare – academice. Programul artistic este organizat de către Hellen Ganser, din cadrul Operei Române Timișoara, cu suportul Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Gala Excelenței Bănățene este organizată de către Consiliul pentru Excelență Timișoara, format din Academia Română filiala Timiș, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, cu implicarea și susținerea Marii Loje Naționale din România.

Gala Excelenței Bănățene fiind un eveniment extrem de important al Timișoarei, în an comemorativ, suntem onorați de a avea confirmarea participării din partea unor personalități marcante ale Timișoarei, Banatului și României: membri ai corpului diplomatic, ambasadori, personalități din zona academică, culturalî, socialî și de business. Avem privilegiul de a avea ca invitat special pe E.S. Marele Maestru al Marii Loji Naționale din Romania, prof.univ.dr. Radu Bălănescu, alături de membrii Marelui Consiliu”, a explicat dr. Adrian Bădescu, din cadrul comitetului de organizare. Gala Excelenței Bănățene este un eveniment public. Orice organizație și orice membru al comunității poate participa la eveniment, prin achiziționarea de bilete sau participarea ca partener, sponsor sau susținător.

Gh. M.