Gala Colosseum Tournament X are loc, vineri seara, la Timișoara

Gala Colosseum Tournament X are loc, vineri seara, la Timișoara

- in Locale, Sport, Stiri
0

Colosseum Tournament, gala cu numărul 10, va avea loc, vineri 14 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Constantin Jude Timișoara, iar joi 13 decembrie, la Iulius Mall sportivii au participat la cântarul oficial și au fost prezentați publicului. Invitați speciali sunt campionii mondiali Ernesto Hoost și Daniel Ghiță.

Printre cei 26 de luptători se află și șase din Timiș. Sasa Marcov și Dănuţ Coştoi – ambii de la Iguana Fight Team, respectiv Haris Ferizovic, Caius Gazibara, Marian Timofte şi Daniel Muţiu, de la CS Somo Kick-Boxing, Gazibara fiind cu dublă legitimare, care reprezentant şi al clubului Team Jakini, din oraşul italian Arezzo,

În centrul atenției s-a aflat și Cristiana Mongol, care luptă pentru centura mondială WAKO PRO deținută în prezent de Cristina Caruso, din Italia, cotată printre primele 3 luptătoare de Kick Boxing din lume. Mongol va avea cel mai important meci al carierei sale. Pentru prima dată în țară noastră, o sportivă lupta pentru titlul mondial feminin sub egida Federației Mondiale WAKO PRO, cea mai cunoscută Federație de Kick-Boxing din lume.  Invitaţi speciali la Colosseum Tournament X Timișoara sunt foştii campioni mondiali Ernesto Hoost şi Daniel Ghiţă.

„În ultimele trei luni am fost la Londra unde m-am pregătit cu o echipă foarte bună. M-am întors să obțin centura în țară. Mulțumesc mult lui Bogdan Alin că a organizat acest eveniment mare aici, în Timișoara, și lui Gabriel Georgescu, promotorul Coloseum. E o mare responsabilitate pentru mine, fiindcă am venit să fac un meci extraordinar în An Centenar. Mulțumesc și echipei mele și sunt recunoscătoare că am o echipă formidabilă de sponsori care mă ajută să îmi îndeplinesc visul. Mă bucur că sunt, pe scenă, alături de marele campion Poturak, unul dintre modele mele din K1”, a declarat Cristiana Mongol. Astfel, vedeta galelor Colosseum Tournament, Cristiana Mongol, este cea mai titrată sportivă din România la sporturi de contact. Ea a primit propunerea de a lupta începând de anul viitor în UFC, în prezent aflându-se în negocieri cu oficialii acestei puternice organizaţii cu sediul în Statele Unite ale Americii. Mongol este campioană mondială şi europeană în opt discipline de contact, iar înainte să treacă la profesionişti a strâns peste 250 de meciuri la amatori. „Cristiana Mongol este o tânără sportivă foarte bună, în sporturile de contact, pe lângă asta este și un artist marțial. Eu un om deosebit, muncește cu dăruire, se luptă cu tot sufletul, pune România pe primul plan. Are stagii de pregătire și dincolo de granițe și a reprezentat țara în mai multe țări, inclusiv în SUA. Este un român adevărat și un artist marțial, așa cum îmi place să îi spun”, a spus Bogdan Alic, organizator.

Lista meciurilor: Undercard: Daniel Muţiu – Florin Soare (categ. 60 kg); Dănuţ Coştoi – Alexandru Szabo (categ. 60 kg). Fightcard: Sasa Marcov – Lucian Fule (categ. 91 kg); Caius Gazibara – Radu Medeleanu (categ. 81 kg); Haris Ferizovic – Marian Dinu (categ. 71 kg); Marian Timofte – Adrian Baciu (categ. 70 kg); Bogdan Shumarov – Nino Pattvean (categ. 75 kg); Robert Burtea – Cosmin Ionescu (categ. 86 kg); Flavius Boiciuc – Eduard Gafencu (categ. 81 kg); Dumitru Ţopai – Costin Mincu (categ. 95 kg); Ismail Tarkan – Andrei Ostrovanu (categ. 71 kg); Jordan Kalachnikoff – Dzevad Poturak (categ. 95 kg); Cristiana Mongol – Cristina Caruso (categ. 65 kg).