Gala aniversară De 20 de ani “Acasă” e la “Pentru Voi” a avut loc la Muzeul de Artă Timișoara

Gala aniversară De 20 de ani “Acasă” e la “Pentru Voi” a avut loc la Muzeul de Artă Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Gala aniversară De 20 de ani “Acasă” e la “Pentru Voi” s-a desfășurat, miercuri 4 decembrie, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Timișoara. Scopul manifestării a fost pentru ca Fundația Pentru Voi Timișoara să mulțumească prietenilor, partenerilor și colaboratorilor care au ajutat de-a lungul celor 20 de ani pentru ca cele șase case protejate ale fundației să fie create și să funcționeze cu succes.

Mulțumim tuturor celor care și-au făcut timp și au venit să aniverseze alături de noi cei 20 de ani de la înființarea primei locuințe protejate din România! Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături și ne sprijină. Datorită lor, de 20 de ani locuințele protejate ale Fundației Pentru Voi au fost acasă pentru 43 de persoane cu dizabilități intelectuale! Mulțumim Orchestrei Liceului de Artă Ion Vidu, dirijată de Radu Zaharia și soliștilor Bianca Mihăescu, Roxana Zaharia, Cristian Duță și Fabian Alazaroaiei, care ne-au încântat cu măiestria lor! Motivul pentru care am rezistat în acești 20 de ani este, fiindcă am fost ajutați de autoritățile locale, de companiile din Timișoara, de Clubul Rotary Timișoara și din Olanda, de mulți timișoreni și de alți români din țară care au îndreptat impozitul pe venit către Fundația Pentru Voi. Anual strângem peste 35.000 de euro din cei 2% și 3,5%. Asta înseamnă că sunt foarte mulți care au încredere în noi. De aceea vă mulțumim tuturor care ne-ați ajutați și folosim acest motiv să ne arătăm recunoștința că datorită dumneavoastră Gianina, Nicoleta, Luminița și Ghizela au un loc care e ”Acasă” la ”Pentru voi” de 20 de ani”, a declarat Laila Onu, directorul Fundației Pentru Voi Timișoara.

Cu sprijinul rotarienilor din Olanda, care au donat bani, casa DINA a fost finalizată cu succes. Astfel, au fost cumpărate două apartamente cu trei camere fiecare, care au fost unite și a ieșit unul mare de șase camere, unde au fost mutate șase fete Gianina, Ghizela, Nicoleta de la Găvojdia, și alte trei tinere. Fetele au învățat să folosească mașina de spălat sau fierul de călcat și tot ceea ce trebuie făcut în gospodărie și, astfel, au căpătat independență. Mai târziu a fost construită a două locuință protejată: Laura. În cei 20 de ani, Fundația “ Pentru Voi” a înființat și administrează 6 locuințe protejate, care au găzduit până acum 43 de persoane cu dizabilități intelectuale: unele venite din cămine spital, altele rămase fără sprijin, părinții fiind decedați sau prea bătrâni și bolnavi pentru a le mai putea îngriji. În prezent, în locuințele protejate ale Fundației Pentru Voi, sunt îngrijite și beneficiază de suportul adecvat nevoilor lor 27 de persoane cu dizabilități intelectuale. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul autorităților locale, al comunității și al mediului de afaceri din Timișoara.
Gh. M.