Gabriela Popovici, consilier local PSD: În loc de Timishort, ne-am ales cu festivalul menestrelilor

Gabriela Popovici, consilier local PSD: În loc de Timishort, ne-am ales cu festivalul menestrelilor

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Timishort, cel mai mare festival de scurtmetraje din vestul țării, nu va mai avea loc în acest an la Timișoara. Anunțul a fost făcut de către organizatori, care susțin că s-a ajuns în această situație din cauza Primăriei Timișoara. Concret, reprezentanții municipalității au rămas cu o restanță de 20.000 de euro aferentă ediției de anul trecut, motiv pentru care primăria nu poate angaja noi cheltuieli. În aceste condiții, ediția cu numărul zece a festivalului Timishort a fost organizată.

Pe de altă parte, Gabriela Popovici, consilier local PSD, a criticat joi, 10 octombrie, Primăria Timișoara, pentru faptul că s-a ajuns în această situație.

Renumitul Festival Timishort de filme documentare nu se va mai ține anul acesta datorită faptului că primăria are o restanță de 20.000 de euro încă de anul trecut, când a fost cea de-a zecea ediție a acestui festival internațional, la care participă cu scurtmetraje cineaști din cred că vreo 15 țări. După zece ani de tradiție, festivalul face o pauză pentru că primăria nu a găsit bani să-și plătească datoriile din 2018… În schimb, ne-am ales cu un alt festival, festivalul menestrelilor. Dorința domnului primar a fost demult să aibă și menestrelii un festival propriu în cadrul Timișoarei ca să se simtă dânsul bine să-i asculte pe cei care cântă la chitară și sunt tovarăși de instrument cu domnia sa“, a declarat Gabriela Popivici.

Festivalul Cântăreților Stradali este organizat de către Primăria Timișoara, iar prima ediție se va desfășura vineri, 11 octombrie, în Piața Libertății, începând cu ora 18.00.