Gabriel Cotabiţă, invitat special la deschiderea noului an de la Universitatea de Medicină din Timişoara. Ce le-a transmis viitorilor doctori

Gabriel Cotabiţă, invitat special la deschiderea noului an de la Universitatea de Medicină din Timişoara. Ce le-a transmis viitorilor doctori

- in Educatie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
gabriel cotabita

Cei peste 8.000 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara au început, astăzi, cursurile. Deschiderea oficială a noului an universitar a fost însoţită, ca de obicei, şi de câteva momente artistice. De data aceasta, pe scena Aulei Magna a instituţiei au urcat Ilie Stepan şi Horia Crişovan, dar şi îndrăgitul artist Gabriel Cotabiţă, după discursurile conducerii instituţiei.

În acest an îmi doresc să conservăm cât mai bine ceea ce am făcut bun, să dea Domnul ca într-adevăr să facem mai mult. Avem 6.600 de studenţi la licenţă, 1.800 la rezidenţiat şi 350 la doctorat. În total, în jur de 8.000 studenţi, ne-am ocupat toate locurile. Am făcut multe în universitate şi pe linie didactică, şi de cercetare“, a declarat Marius Raica, rectorul Universităţii de Medicină din Timişoara.

În ceea ce-l priveşte pe Gabriel Cotabiţă, cântăreţul a fost invitat şi pentru a-i stimula pe studenţi să înţeleagă că pot face minuni, ca doctori. De altfel, artistul le este foarte recunoscător medicilor români, care l-au readus la viaţă atunci când a făcut stop cardiorespirator.

Eu nu sunt un om important, eu sunt un om pe care lumea l-a îndrăgit. Cred că am fost invitat de prorectorul Dorel Săndesc dorind să dea un exemplu medicilor viitori că ei pot să facă minuni, pentru că ei consideră că eu aş fi o minune, nu pentru că sunt un cântăreţ bun, ci pentru faptul că datorită lor şi, în principal, lui Dumnezeu am reuşit să fiu în picioare. Le doresc studenţilor de medicină să înţeleagă că facultatea de medicină nu este o facultate pe care trebuie să spui că ai făcut o facultate şi ai o diplomă. Pentru că dacă nu simţi ceea ce vrei să faci, n-o să realizezi niciodată să fii un medic de calitate. Şi mai ales trebuie să înveţi să fi extrem de altruist, să iubeşti oamenii mai mult decât te iubeşti pe tine. Fără aşa ceva, n-o să iasă niciodată medici, un medic e bun atunci când e legat sufleteşte de pacientul pe care-l tratează“, a declarat presei Gabriel Cotabiţă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *