Fundaţia „Pentru Voi” din Timişoara a sărbătorit 20 de ani de existenţă

Fundaţia „Pentru Voi” din Timişoara a sărbătorit 20 de ani de existenţă

- in Locale, Social, Stiri
0

Fundaţia „Pentru Voi” din Timişoara a sărbătorit 20 de ani de existenţă, la „Filarmonica Banatul” din Timişoara, alături de beneficiari, de familiile lor, de boardul şi personalul fundaţiei, precum şi de toţi prietenii, care i-au susţinut activitățile: autorităţi locale, finanţatori din ţară şi din străinătate, reprezentanţi ai  comunităţii de afaceri locale.

În cadrul evenimentului s-a făcut o retrospectivă a celor 20 de ani şi s-a mulţumit celor care au sprijinit dezvoltarea fundaţiei. Evenimentul s-a încheiat cu un concert Duo Colompar Cafe Concert.  “În cei 20 de ani, am reuşit să angajăm mai mult de 50 de persoane cu dizabilităţi intelectuale. Am iniţiat şi ajutat la schimbarea legislaţiei în domeniu şi a strategiilor naţionale, am fost modelul după care s-au realizat standarde de calitate în servciile sociale pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale. Am implementat 50 de proiecte în aceşti 20 de ani. În total am obţinut fonduri nerambursabile de peste 5 milioane de euro pe care i-am investit în Timişoara. Am făcut campanii, am câştigat premii, am elaborate studii şi am scris manuale de bune practice în domeniu, dar mai important decât aceste cifre statistice şi de toate premiile e schimbarea pe care am adus-o. 200 de destine pentru care noi am avut privilegiul de a le schimba în bine. 200 de oameni cărora le-am oferit şansa de a trăi frumos în comunitatea timişoreană. Am reuşit să facem acest lucru, fiindcă la fel ca şi Geanina, am căutat şi am găsit oameni cărora să le pese de semenii lor”, a declarat Lailei Onu, directorul Fundaţiei Pentru Voi Timişoara.

Înfiinţată în anul 1996, Fundaţia „Pentru Voi” s-a dezvoltat ca o organizaţie durabilă, bazată pe suportul comunităţii, pe parteneriatul de lungă durată cu Consiliul Local Timişoara, pe cooperare guvernamentală şi internaţională, precum şi pe propriile activităţi aducătoare de venit. În prezent, oferim servicii pentru 200 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiile acestora. Încă de la înfiinţare, Fundaţia „Pentru Voi” a fost un vârf de lance în domeniul dizabilităţii intelectuale din România, dezvoltând servicii unice în ţară, care au devenit ulterior model de bună practică la nivel national. Astfel, Pentru Voi a creat primul centru de zi pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale din România, primul serviciu de angajare asistată, prima locuinţă protejată, primul centru respiro pentru acest grup de persoane şi prima unitate protejată în care lucrează 40 persoane cu dizabilitate intelectuală severă.

Cu acest prilej, mulţumiri au fost aduse Primăriei şi Consiliului Local Timişoara, dar şi fostului primar, Gheorghe Ciuhandu, şi actualului edil, Nicolae Robu, care au înţeles obiectivele Fundaţiei Pentru Voi şi au oferit sprijin, de-a lungul timpului. Mulţumiri au primit şi persoanele private, dar şi organizaţiile societăţii civile şi instituţiile din Timişoara, printre care şi Consiliului Judeţean Timiş şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială, care s-au implicat în proiectele fundaţiei.

Gh. M.