Funcţionarii din administraţia locală se revoltă

Funcţionarii din administraţia locală se revoltă

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Funcţionarii din Timiş se revoltă. Tiberiu Negrei, preşedintele Sindicatului din cadrul Primăriei Timişoara, la care sunt afiliaţi angajaţii de la primăriile din Timiş, a precizat că FNSA a trimis guvernului un document pentru ca să se aducă unele modificări la legea, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

Este vorba de următoarele trei puncte!

“Referitor la art. 3 indice 1, se impune completarea acestuia, în sensul în care să se vină în sprijinul personalului încadrat la nivelul treptei doi sau trei de salarizare pe functii unice la nivel de instituţie (unde nu există funcţii similare în plată), situaţie care nu este reglementată de proiectul supus dezbaterii publice. Pentru această situaţie, solicităm echivalarea pe funcţii publice similare la nivelul maxim existent în instituţii similar arată documentul FNSA.

Referitor la art. 3 indice 3 alin. 1, tinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală, majoritatea angajaţilor din administraţia publică locală având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe ţară (1.250 lei de la 01 mai 2016), solicităm majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %. 2

Solicităm introducerea unui articol nou cu următorul conţinut: “Personalul din administraţia publica locală beneficiaza de norma de hrană, în limita sumelor alocate prin bugetul local. Valoarea normei de hrană este stabilită prin Ordin al Ministrului Dezvoltării Regionale şi Administratiei Publice”. Solicităm introducerea unui articol nou cu următorul conţinut: “La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se abrogă Art.10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016”, se mai arată în document.

Gh. M.