Fritz vrea suprailuminarea si ridicarea trecerilor de pietoni periculoase din Timisoara

Fritz vrea suprailuminarea si ridicarea trecerilor de pietoni periculoase din Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primarul Timișoarei nu este deloc mulțumit de modul în care a fost dezvoltată infrastructura rutieră din oraș, în sensul în care nu s-ar fi pus accent pe siguranța pietonilor și a bicicliștilor, ci doar ca șoferii să circule cât mai ușor.

Astfel, Dominic Fritz a anunțat joi, 28 ianuarie, că intenționează să suprailumineze trecerile de pietoni periculoase din Timișoara. De asemenea, aceste zebre vor fi și ridicate, cu scopul prevenirii accidentării pietonilor și bicicliștilor.

Astăzi a fost lovit un pieton de o mașină pe trecerea de pietoni, pe Calea Buziașului. Pe mine mă întristează astfel de știri pentru că sunt foarte conștient că astfel de accidente nu sunt accidente, sunt și simptome ale unei infrastructuri care nu este construită pentru a proteja sănătatea pietonilor, în primul rând, ci doar pentru a da libertate mașinilor și cred că asta trebuie să se schimbe. Noi vom publica un Program de acțiune pentru siguranță în trafic pentru pietoni și bicicliști în Timișoara. Avem această viziune ca până în 2030 să nu mai avem niciun singur accident de genul, ca până atunci să nu se mai accidenteze pietoni sau bicicliști în Timișoara, iar pentru asta avem nevoie de un anumit tip de infrastructură. Noi vom investi în suprailuminarea trecerilor de pietoni, vom investi în ridicarea trecerilor de pietoni, adică a zebrelor, și vom lucra și cu Poliția Rutieră să înceapă să facă filtre pentru a controla respectarea priorității pentru bicicliști și pietoni de către șoferi”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai explicat faptul că Programul de acțiune pentru siguranța în trafic a pietonilor și bicicliștilor va beneficia și de finanțare chiar din acest an, după ce bugetul de investiții pe 2021 va fi aprobat.

În următoarele luni, sper cât de curând posibil, vom putea să vedem și primele rezultate de punere în siguranță a trecerilor de pietoni. Vom începe, pe de o parte, în jurul unor școli, pentru a asigura drumul la școală la elevilor, și pe de altă parte, avem o analiză a trecerilor de pietoni care sunt cele mai periculoase și vom interveni prioritar acolo“, a detaliat Dominic Fritz.

Fritz susține că este nevoie și de refacerea Comisiei de Circulație din cadrul primăriei, care ia multe dintre deciziile privind traficul din capitala Banatului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *