Fritz se îndoiește că Institutul Oncologic va putea fi realizat în timp util, pentru a nu se pierde finanțarea europeană

Fritz se îndoiește că Institutul Oncologic va putea fi realizat în timp util, pentru a nu se pierde finanțarea europeană

Dominic Fritz nu se prea bucură după ce a aflat care sunt cele 17 proiecte incluse pe lista Ministerului Sănătății pentru a primi finanțare europeană prin PNRR. Asta în condițiile în care noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara și dotarea noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” au fost sărite de la finanțare.

Azi, la București s-a decis că noua maternitate a Timișoarei și dotările absolut vitale pentru a putea deschide noul spital de copii nu merită să fie pe lista proiectelor finanțate de Ministerul Sănătății. Două proiecte care puteau începe imediat. Clădirea de șase etaje a noului Spital de Copii e gata, ne trebuie 100 de milioane de lei să cumpărăm dotările. Autorizația de construire a noii maternități e semnată, ne trebuie 800 de milioane de lei pentru a începe construcția. Le spun timișorenilor, cadrelor medicale și pacienților: vom găsi acești bani în altă parte. Căutăm alte surse de finanțare. Ne vom descurca, dar nu abandonăm spitalele, pentru că timișorenii au nevoie de servicii medicale moderne. De asta, construim patru clădiri noi de spitale și am investit anul trecut aproape 50 de milioane de lei în infrastructura de sănătate a Timișoarei”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că ar fi o reușită ca Institutul Oncologic să fie realizat în trei ani, altfel se va pierde finanțarea europeană.

Toți știm condițiile în care Uniunea Europeană dă României banii din PNRR: investițiile să fie finalizate până în 2026, altfel se pierd banii. M-aș bucura ca Ministerul Sănătății să reușească ce n-a reușit până acum niciun ministru: să finalizeze în trei ani ruina de pe Torontalului și să o transforme în Institut Oncologic. Sunt primul care ar aplauda o asemenea realizare. Până atunci însă, văd că modul de selectare al proiectelor din sănătate ce primesc bani seamănă mai degrabă cu o partidă de alba-neagra”, a adăugat edilul-șef.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *