Fritz nu exclude posibilitatea ca Primăria Timișoara să nu mai fie membră în Asociația TM2021

Fritz nu exclude posibilitatea ca Primăria Timișoara să nu mai fie membră în Asociația TM2021

Dominic Fritz are planuri noi în ceea ce privește Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021. Primarul Timișoarei a susținut că atât timp cât municipalitatea încă mai este membră în asociație, va plăti cotizația prevăzută în statut.

“Nu va exista o sumă de bani dată direct asociației, în afară de cotizație. Cât timp municipiul Timișoara este membru al asociației și cât timp statutar este stabilit care este suma cotizației, atât timp trebuie și plătită cotizația. Orice altceva ar fi ipocrit, dar subliniez, cât timp este membru al asociației. (…) Nu am nimic de adăugat. Intenția mea a fost să o zic exact cum am zis-o. Deocamdată, nu am nimic de adăugat, nu pentru că am un plan malefic în spate, ci pentru că cred că trebuie să vedem cum pornește acest nou sistem, nu vreau să iau decizii acum fără să știm ce fel de sistem o să punem în loc”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că, așa cum a explicat și în trecut, tot ce ține de finanțări nerambursabile pentru cultură, inclusiv pentru proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, va fi procesat printr-un centru de proiecte.

“Asociația Capitală Culturală Europeană, dacă vrea să fie și ea organizator de proiecte sau dacă vrea și ea bani, trebuie să aplice și ea pentru fonduri. Acum suntem în faza de a finaliza regulamentul de organizare și funcționare pentru centrul de proiecte și atunci putem să dăm și o estimare pentru costurile operaționale“, a detaliat Dominic Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *