Fritz inchide Gradina Zoologica din Timisoara: “Animalele nu mai pot trai in aceste habitate in care nu s-a investit niciun leu”

Fritz inchide Gradina Zoologica din Timisoara: “Animalele nu mai pot trai in aceste habitate in care nu s-a investit niciun leu”

- in Locale, Slider, Social, Stiri, Utile
0

Dominic Fritz a luat o decizie radicală după ce, luni, 23 noiembrie, pe Facebook au apărut fotografii cu un pui de cerb care era foarte slab, imagini care i-au revoltat pe internauți.

Primarul Timișoarei a anunțat marți, 24 noiembrie, că cerbul a murit și că a luat decizia de a închide Grădina Zoologică, urmând ca aceasta să fie deschisă doar după ce va fi modernizată.

Din păcate, cerbul de la zoo nu a mai putut să fie salvat. Am făcut o mică anchetă din care a rezultat că nu a fost vorba despre maltratarea sau neglijarea lui, ci de o boală de care suferea de 3 săptămâni. Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu, din 2014. Condițiile improprii de viață contribuie la deteriorarea sănătății lor. Decizia mea este să închid Grădina Zoologică pentru modernizare. Acum organizăm această închidere pentru că nu o putem face peste noapte, trebuie să vedem unde relocăm animalele, dacă acestea pot rămâne în continuare să fie îngrijite aici“, a afirmat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai precizat că reprezentanții municipalității iau legătura cu orașele cu care capitala Banatului este înfrățită și care au un zoo modern, Szeged, Karlsruhe, Mulhouse, cu scopul de a primi sprijin pentru realizarea de habitate noi și modernizarea celor existente, conform standardelor europene.

“Vom lucra la un concept de dezvoltare care să răspundă și la întrebarea care este obiectivul unui zoo în secolul 21. În niciun caz nu mai putem să ținem deschisă o grădină zoologică pentru divertisment, o grădină zoologică cu condiții improprii. Bunăstarea animalelor trebuie să primeze, iar scopul trebuie să fie unul educativ și unul de conservare“, a mai adăugat primarul Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *