Fritz forteaza inchiderea Timisoarei si reincepe atacurile la PNL

Fritz forteaza inchiderea Timisoarei si reincepe atacurile la PNL

- in Locale, Politica, Sanatate, Stiri
1

Dorința lui Dominic Fritz ca Timișoara să intre în carantină e pe cale de a se împlini. Fritz vorbea despre închiderea orașului încă de la începutul lui noiembrie 2020, iar acum a găsit “portița”. De asemenea, useristul a început să-l atace pe Alin Nica.

Președintele CJ Timiș, Alin Nica nu este de acord cu carantinarea orașului și spune că decizia de închidere a Timișoarei va fi forțată de Fritz.

De cealaltă parte, primarul USR al Timișoarei îl atacă pe Alin Nica, într-o postare lungă și fără sens, în care înșiră tot felul de “argumente” pentru carantinarea orașului. Mai mult, Fritz spune că Nica fabulează și că “iar a început jocul politic”.

De când am primit vestea că Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat carantinarea Timișoarei, încerc să găsesc răspunsuri, împreună cu alți oameni în poziții de răspundere, la dilema uriașă cu care ne confruntă situația actuală: cum salvăm mai multe vieți, cum să respectăm nevoile copiilor care abia au început școala după o perioadă mult prea lungă acasă, cum împăcăm nevoile celor din HORECA care sunt deja la pământ, ale tuturor care nu mai suportă pandemia asta – fără să negăm realitatea critică din spitale?

Există o cale să oprim creșterea masivă a cazurilor Covid fără să luăm măsuri mai restrictive așa cum ne recomandă, urgent, experții? Care este impactul mai mic pentru economia locală? O carantinare scurtă când lucrurile încă sunt controlabile, sau o carantinare lungă, când lucrurile deja au scăpat de sub control?

De luni până azi au murit 32 de persoane de Covid în județul Timiș. Am vorbit cu doctorii din spitale, care îmi spun că situația este mai dramatică decât oricând, speriați de ferocitatea cu care acționează noua tulpină a virusului. Am discutat de mai multe ori cu secretarul de stat Raed Arafat, cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cu vicepremierul Barna, cu noul prefect al Timișului, Nemeth Zoltan, dar și cu Alin Nica, președintele Consiliului Județean, care este și vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), forul care va decide asupra carantinării.

Toate discuțiile au fost purtate cu maximă seriozitate și responsabilitate. Cu atât mai mult mă întristează că iar a început jocul politic, ca și cum acum asta ar conta, ce politician sau ce partid iese mai bine din această situație imposibilă. Alin Nica fabulează despre o posibilă ”decizie a primarului Timișoarei de a forța carantina”. El știe foarte bine că votul meu în CJSU cântărește la fel de mult ca și al lui. Nu pot și nu voi forța nimic. Dimpotrivă, cred că o astfel de decizie trebuie bazată pe un consens larg și pe asumarea responsabilității pentru urmări, indiferent de decizie. Nu voi cădea în capcana oportunismului de moment care a ținut și ține România pe loc, și o slăbește în momente grele. Cred că există argumente extrem de pertinente și pentru, și împotriva unei carantinări. Este o responsabilitate uriașă pe umerii celor peste 40 de membrii CJSU. Votul meu îl voi da, cu responsabilitate și asumare, după ce voi vedea toate datele și voi asculta toate opiniile”, a scris pe Facebook, Dominic Fritz.

1 Comment

  1. Lenunța, dar ce imagine personalizată asupra realității deții! Cum forțează Fritz carantinarea, dacă are doar un vot, egal cu al lui Nica? E fără sens să îi reproșeze lui Nica manipularea șoșociștilor pentru că ei oricum nu înțeleg? Mercenari de presă ce sunteți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *