Fritz, dezinteresat de soarta pensionarilor pusi lunar pe drumuri pentru a beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport in comun

Fritz, dezinteresat de soarta pensionarilor pusi lunar pe drumuri pentru a beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport in comun

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
2

Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, este dezinteresat de soarta pensionarilor din Timișoara care sunt puși pe drumuri în fiecare lună, începând din acest an, pentru a putea beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Edilul-șef a precizat, astăzi, că s-a ajuns în această situație din cauza unui conflict izbucnit între Societatea Metropolitană de Transport și Societatea de Transport Public Timișoara, dar că nu este dispus să intervină pentru a-l soluționa.

Este vorba de doi operatori de transport public: Societatea Metropolitană de Transport (SMTT) și Societatea de Transport Public a Municipiului Timișoara (STPT). SMTT nu este în subordinea primăriei, SMTT supraveghează și finanțează de fapt din octombrie activitatea STPT. O decizie luată între SMTT și STPT nu trebuie să țină de primar. Aceste companii au conduceri plătite care trebuie să fie în stare să îndeplinească niște criterii de performanță, care trebuie să fie în stare să fie responsabile. Misiunea mea este să încurajez instituțiile din Timișoara și companiile din Timișoara să-și asume responsabilități manageriale, să ia decizii, să comunice aceste decizii și să răspundă pentru acestea. Nu se poate ca cei care sunt plătiți pentru funcții de conducere să se ascundă în spatele primarului pentru deciziile lor. De aceea eu nu m-am băgat în aceste zile în această discuție și așa intenționez și mai departe acolo unde primarul nu are o funcție formală. Nu cred că este rolul meu să rezolv tot felul de conflicte instituționale în acest oraș. În această situație este acest conflict între cele două instituții. Directorul de la SMTT a fost director la STPT și se ceartă acum cu predecesorul. Este o ceartă, un conflict între două instituții, între doi directori în detrimentul timișorenilor“, a explicat Dominic Fritz.

Noul primar al Timișoarei a mai adăugat faptul că, din luna octombrie a anului trecut, subvențiile pentru abonamentele pensionarilor, elevilor și studenților sunt plătite către STPT prin SMTT, un contract în acest sens fiind în vigoare. Conform edilului-șef, municipalitatea plătește 61 de milioane de lei pe an, adică 12 milioane de euro, pentru a achita subvențiile de care beneficiază doar cei 55.000 de pensionari, la care se adaugă cele pentru studenți, elevi și ceilalți beneficiari de gratuități.

2 Comments

  1. Titlul este aiurea. Conform celor aratate de primar sunt doua firme SMTT-STPT care ar trebui sa-si asume deciziile luate. Conducerea acestor firme tace ca porcul in cucuruz. Pensionarii pot sa arunce cu sudalmi in conducerea astora. Ziarista care scrie sa ia aminte. Nu-ti place iti iei mata masina mica! 😁😊 Cititorii au idee ce retributie au astia care conduc firmele? Doamna ziarist publica in curand cate mii $$ incaseaza fiecare apoi dorm in post bugetarii. Timisorenii trebuie sa stie de ce stau la coada. Timisorenii trebuie astazi neaparat sa ia atitudine. Adica scriu site ce gandesc. Altfel au ce merita😃

    1. Intr-adevar, foarte partinitor articolul, e redata doar o parte din declaratie, cautand sa sune a stire de ziar de scandal. Parca citisem informatii mai bunr pe banatulmeu.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *