Fritz, asigurat de reprezentantii Comisiei Europene ca Timisoara nu va pierde titlul de capitala culturala europeana

Fritz, asigurat de reprezentantii Comisiei Europene ca Timisoara nu va pierde titlul de capitala culturala europeana

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0

Reprezentanții Comisiei Europene s-au întâlnit, astăzi, cu cei ai autorităților locale și centrale, pentru a discuta despre proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Astfel, la eveniment au participat Dominic Fritz, primarul Timișoarei, Demeter Andras, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și Simona Neumann, directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Potrivit Primăriei Timișoara, întâlnirea a fost una programată, în pregătirea vizitei de monitorizare care va avea loc în luna iunie a acestui an. Dominic Fritz a susținut, în timpul discuțiilor, că municipalitatea are o strategie clară în ceea ce privește acest proiect, care este în curs de implementare.

În ultimele luni am lucrat la o strategie care va duce la redeschiderea asociației spre comunitate și spre sectorul cultural. Obiectivul nostru este să redăm proiectul cetățenilor și astfel să creăm un entuziasm in jurul proiectului. Doar prin modificarea radicală a organizării și a modului în care funcționează asociația, aceasta poate să recâștige încrederea timișorenilor. Primăria Timișoara va acorda tot sprijinul, însă condiționează acest suport de implementarea unor proceduri clare și transparente în cadrul asociației, alegerea unui director artistic și schimbări la nivel executiv”, a declarat Dominic Fritz.

Primăria Timișoara informează că, în timpul întâlnirii, s-a vorbit și despre discuțiile din spațiul public privind un risc de retragere a titlului. Astfel, reprezentanții Comisiei Europene au afirmat că retragerea titlului nu s-a întâmplat în întreaga istorie a Capitalelor Culturale Europene și nu poate fi făcută de către Comisia Europeană, ci doar de către Ministerul Culturii din România care a desemnat orașul câștigător. Conform Primăriei Timișoara, reprezentanții Comisiei Europene au subliniat că o asemenea decizie este extrem de improbabilă.

Concluzia întâlnirii a fost că toate forțele responsabile au datoria să coopereze și să salveze proiectul care a stagnat timp de 5 ani”, a mai informat Primăria Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *