Fritz a reziliat contractele cu firmele responsabile de proiectele pentru doua baze sportive din Timisoara

Fritz a reziliat contractele cu firmele responsabile de proiectele pentru doua baze sportive din Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz a reziliat contractele cu firmele care trebuiau să realizeze studiile și proiectele pentru bazele sportive din Calea Buziașului și Calea Șagului. Fritz atrage atenția că firmele contractante care nu-și îndeplinesc obligațiile față de primărie și față de comunitate, licitațiile pentru lucrările deja atribuite vor fi reluate, iar firmele care nu au livrat în termenele stabilite vor plăti pentru fiecare zi de întârziere. Însă Fritz nu a uitat să menționeze de fosta administrație…

În cazul bazei din Calea Buziașului, contractul cu firma câștigătoare a licitației – Rheinbrucke SRL – a fost încheiat în 22 mai 2018, la un preț de 290.000 de lei, plus TVA. În cazul bazei de pe Calea Șagului, contractul a fost semnat pe 4 aprilie 2019, la un preț de 182.000 de lei, fără TVA, cu P.G.A. Markers SRL.  Ambele contracte prevedeau în prima fază realizarea studiului de fezabilitate în 60 de zile, iar în a doua fază realizarea proiectului tehnic în alte 60 de zile. La aproape trei ani de la semnarea contractului pentru proiectarea bazei sportive din Calea Buziașului și la aproape doi ani de la semnarea contractului pentru realizarea bazei sportive din Calea Șagului, firmele contractante nu și-au îndeplinit obligațiile din contracte, fapt constatat de Primărie care a decis rezilierea lor. Proiectanții au invocat chestiuni de forță majoră, legate de declanșarea stării de urgență, și, deși s-a încercat negocierea cu aceștia, au încălcat toate promisiunile făcute reprezentanților Primăriei Timișoara“, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Dominic Fritz nu a putut să nu menționeze ceva de fostul primar al Timișoarei, chiar și într-un comunicat de presă.

Direcția de Dezvoltare a propus fostei administrații încă din 1 octombrie 2020, rezilierea celor două contracte. Atunci, primarul, aflat pe picior de plecare, nu a avut tăria să facă acest lucru. O am eu. Și voi trata cu aceeași intransigență orice alte întârzieri nejustificate. Nu putem permite ca niște contracte ce trebuiau încheiate în 4 luni să se întindă pe 3 ani sau mai mulți. Avertizez firmele care vor să participe la licitațiile organizate de Primăria Timișoara să se gândească de două ori dacă au capacitatea de a duce la bun sfârșit toate angajamentele contractuale pe care și le vor asuma. Dacă nu le vor respecta vor plăti pentru fiecare zi de întârziere”, a spus Dominic Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *