Fratie de sange USR – PSD, la Giroc. Disperat dupa putere ateul Cristian Amza face orice pentru a ajunge viceprimar

Fratie de sange USR – PSD, la Giroc. Disperat dupa putere ateul Cristian Amza face orice pentru a ajunge viceprimar

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Dacă la nivel național PNL și USR vor guverna împreună, în Timiș ambițiile personale ale “oamenilor noi” sunt mai presus de orice. Negocierile PNL-USR la nivel de Timiș sunt blocate de pretențiile unui hunedorean ce se declară cu mândrie ateu. Disperat după putere, liderul USR din comuna timișeana Giroc, Alexandru Cristian Amza (38 ani) face orice ca să ajungă viceprimar. După ce a “scăpat” către presă un mesaj postat pe un grup intern USR, în care își plânge de milă, Amza pare decis acum să meargă până la capăt cu PSD. Totul pentru a obține voturile social-democraților la alegerea noului viceprimar.

Amza se declară ateu și liberal…

Liderul USR Cristian Amza este originar din Petroșani. După terminarea facultății s-a plimbat prin mai multe locuri din țară, iar în urmă cu doi ani s-a mutat la Giroc. Pe pagina sa de Facebook, la rubrica orientare religioasa Amza a scris “liber cugetător”, în timp ce la rubrica orientare politică, USR-istul s-a declarat “liberal”. Economist de profesie, Amza s-a înscris în USR fermecat de Nicușor Dan și a candidat la Primăria Giroc. Campania sa electorală a fost una cel puțin ciudată. Amza nu s-a axat pe primarul în funcție, ci și-a concentrat toate eforturile pentru a-l discredita pe candidatul PNL, Dan Vîrtosu. Pe care l-a asociat mereu cu PSD. Acum, roata s-a întors și cel care face înțelegeri cu PSD este chiar USR-istul Cristian Amza.

Cuvânt de… USR-ist

Consilierii locali PSD și USR au votat la aceeași mână comisiile Consiliului Local Giroc și acum sunt pregătiți să facă același lucru și la alegerea noului viceprimar. Cei 17 consilieri de Giroc sunt împărțiți în două tabere. De o parte cei 5 consilieri USR și cei 4 PSD, de cealaltă parte cei 5 consilieri PNL și cei 3 de la Partidul Verde. Caracterul fragil a lui Amza l-a trădat la numirea președinților de comisii din Consiliul Local Giroc. Deși inițial se înțelesese cu liberalii să le susțină candidatul pentru șefia comisiei economice în schimbul susținerii la comisia de urbanism, Amza și USR-istii au votat cu reprezentatul PSD. Întrebat ulterior de liberali de ce a procedat așa, Amza le-a râs în nas spunând că PSD-istul propus era mai potrivit pentru a conduce comisia economică de la Giroc. Reprezentatul PSD care a ajuns președinte la comisia economică este absolvent de Litere, în timp ce cel propus de PNL a absolvit Jurnalism și Drept…

Primar credincios, viceprimar ateu…

Cel mai probabil ședința de alegere a noului viceprimar nu va avea loc în acest an. PNL a depus deja o contestație la Prefectura Timiș după ce reprezentanții PSD și USR au căzut de acord ca acesta să se desfășoare on-line, chiar dacă este obligatoriu ca votul pentru viceprimar să fie secret. Cel mai probabil pentru funcția de viceprimar al comunei Giroc vor candida Cristian Amza (USR) și Dan Vîrtosu (PNL). La alegerile din 27 septembrie, Amza s-a clasat pe locul doi la mare distanta de primarul Ionel Toma (PSD). Pe un val USR fără precedent, Cristian Amza a obținut cu doar 14 voturi mai mult decât candidatul PNL, Dan Vîrtosu, clasat pe locul trei. Dacă reprezentatul USR va obține cele mai multe voturi din partea colegilor consilieri va fi foarte interesat de urmărit cum va decurge relația primar-viceprimar între evlaviosul Ionel Toma și ateul declarat, Cristian Amza.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *