Fostul şef al Poliţiei Timiş, ARESTAT PREVENTIV, după ce au luat ŞPAGĂ de la liderul ţiganilor din Lugoj

Fostul şef al Poliţiei Timiş, ARESTAT PREVENTIV, după ce au luat ŞPAGĂ de la liderul ţiganilor din Lugoj

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Fostul şef al Poliţiei Timiş, Sorin Muntean, a fost arestat preventiv pe 30 de zile, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a luat şpagă de la liderul ţiganilor din Lugoj, Iulian Boţ, zis “Viscol”. Şi Iulian Boţ a fost arestat preventiv, iar comisarul Dumitru Pavel, şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, este în arest la domiciliu, au decis magistraţii Curţii de Apel Timişoara.

Vă reamintim că, luni, procurori din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au făcut 13 percheziţii în judeţul Timiş, din care una la sediul Poliţiei Timiş şi două la palate ţigăneşti din Lugoj. În urma acestora, au fost duşi la audieri cei trei care au fost arestaţi preventiv. Sorin Muntean este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită, instigare la dare de mită (2 infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului, comisarul-şef Dumitru Pavel de luare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, iar Iulian Boţ de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată, dare de mită (4 infracţiuni) şi cumpărare de influenţă (2 infracţiuni).

Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2013, ţiganul Iulian Boţ, împreună cu mai multe persoane de încredere, au format un grup infracțional organizat ce avea ca scop desfășurarea de activități evazioniste, prin intermediul a două societăți comerciale controlate prin persoane interpuse. Activitatea infracțională a grupului, care a prejudiciat bugetul statului cu peste două milioane de lei, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spațiul european și revânzării acestora „la negru”.

Activitățile infracționale ale grupării coordonate de Boț Iulian s-au bucurat de sprijinul și protecția lui Muntean Sorin Petru și Pavel Dumitru, care au fost atrași de-a lungul timpului în sfera de influență a grupului și fidelizați prin oferirea periodică a unor avantaje patrimoniale și sume de bani. În acest sens, aceștia au racolat în cadrul grupului alți ofițeri de poliție și au coordonat activitățile infracționale de mituire a acestora, în scopul de a-i asigura lui Boț Iulian o soluție favorabilă în dosarul în care era cercetat.

În total, cei doi şefi de la Poliţia Timiş au primit mii de euro pentru a-l proteja pe liderul ţiganilor din Lugoj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *