Fostul premier Grindeanu îl atacă pe primarul Robu după ce a fost audiat la DNA: “Tu, ca mare șef, nu știi nimic, nici gura nu-ți miroase”

Fostul premier Grindeanu îl atacă pe primarul Robu după ce a fost audiat la DNA: “Tu, ca mare șef, nu știi nimic, nici gura nu-ți miroase”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Au apărut primele reacții după ce Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a fost audiat vineri, 15 iunie, la DNA în dosarul privind anveloparea blocurilor pe fonduri europene, fiind cercetat penal, printre altele, pentru abuz în serviciu.

Fostul premier Sorin Grindeanu a scris pe pagina sa de Facebook că asupra edilului planează o sumedenie de suspiciuni și l-a ironizat pentru faptul că a afirmat că nu știe nimic, dând vina pe angajații din primărie.

Domnul Nicolae Robu, la ultimul mandat de primar al Timișoarei, după vizita la DNA, ne ține lecții de supraviețuire. Lipsite de decență și etică, dar atât de potrivite domniei sale! Când ești acuzat de DNA de mai multe infracțiuni și ești urmărit penal, zici că e manipulare și intoxicare. Când ești suspectat de abuz în serviciu, fals și ce-o mai fi, arunci toată vina pe angajații primăriei. Tu, ca mare șef, nu știi nimic, nici gura nu-ți miroase. Pe scurt, omul zice că nu știe absolut nimic despre dosarul anvelopării blocurilor!!! De azi, însă, avem un primar al Timișoarei pus sub acuzare în două dosare, ceea ce nu înseamnă că e vinovat, dar asupra lui planează o sumedenie de suspiciuni! Poate așa se explica și de ce nu a vrut să se alăture demersului USR, fără penali în funcții publice!“, a scris Sorin Grindeanu, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, și deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis a comentat faptul că primarul Robu este cercetat penal, precizând că în jurul edilului ar fi oameni corupți.

De ani de zile afirm că în Primăria Timișoarei există o cangrenă de corupție, că în jurul primarului sunt oameni corupți și că acesta, cu bună știință, acceptă complice situația. Iată, că începând de azi, avem şi confirmarea, iar paradoxal această confirmare nu îmi aduce nicio satisfacţie. Că Robu pretinde că e un naiv care nu știe nimic, deși e evident că se întâmplă multe nereguli în primăria Timișoarei, nu cred. Sunt sigur că el e convins că e deasupra oricui, deci și deasupra legii. Astfel, Robu a ajuns să fie suspectat pentru fapte de corupție în două dosare. Cred cu tărie că Robu, Diaconu și alții au dreptul la prezumția de nevinovăție, au dreptul să se apere și să-și dovedească nevinovăția! Sper doar ca până la finalizarea procesului, Robu să aibă altă atitudine, să fie mai respectuos, sa fie mai atent cand acuza pe altii și să nu mai auzim cât de ultracorect și ultracinstit e el. Macăr până la finalizarea procesului. Asta dacă nu-i trece prin cap să demisioneze“, a scris Alfred Simonis, pe Facebook.