Fost șef al Casei de Sănătate Timiș, condamnat la închisoare pentru corupție

Fost șef al Casei de Sănătate Timiș, condamnat la închisoare pentru corupție

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Călin Cristian Careba, fost șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, a fost condamnat definitiv la ani grei de închisoare pentru corupție. Decizia a fost luată luni, 6 iulie, de către magistrații Curții de Apel Timișoara.

Concret, în sentință se arată că fostul director al CJAS Timiș este condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite” și la un an și șase luni de închisoare pentru „folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane în formă continuată” – 15 acte materiale.

În final, magistrații Curții de Apel Timișoara au decis să contopească cele două pedepse, urmând ca Cristian Careba o execute pe cea mai mare, de patru ani de închisoare cu executare, la care se aplică un spor de șase luni.

Careba a fost trimis în judecată de DNA Timișoara în anul 2017 pentru „efectuare de operaţiuni financiare, cu acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi conflict de interese în formă continuată. Concret, Careba, în perioada 2007 – 2014, în care a ocupat funcții de conducere și de control în instituții precum DSP Timiș, CJAS Timiș sau OPC Timiș, a înființat două societăți prin intermediul cărora a făcut afaceri de aproape zece milioane de lei.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *