A fost anunțat câștigătorul contractului pentru construcția centurii de sud a Timișoarei

A fost anunțat câștigătorul contractului pentru construcția centurii de sud a Timișoarei

- in Actualitate, Locale, Stiri
0
autostrada

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat marți, 27 februarie, numele firmei care a câștigat contractul pentru construcția variantei de ocolire sud a Timișoarei. Astfel, a fost desemnată câștigătoare oferta depusă de compania italiană Tirrena Scavi S.P.A., iar valoarea de semnare a contractului este de peste 272 de milioane de lei, fără TVA.

Durata contractului este de 150 luni, din care șase luni proiectare, 24 luni execuţie şi 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare). Contractul va putea fi semnat după epuizarea perioadei de depunere a contestaţiilor sau după soluţionarea eventualelor contestaţii”, transmit reprezentanții CNAIR.

Centura de sud a Timișoarei va avea 25 de kilometri și va fi realizată la standarde europene. “Pe lângă beneficiile locale, acest proiect are ca principal scop fluidizarea traficului intern, dar şi a celui internaţional de tranzit care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad – Timișoara – Lugoj”, arată CNAIR.