Fonduri pentru construcția unei clădiri pentru bolnavii de cancer

Fonduri pentru construcția unei clădiri pentru bolnavii de cancer

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Asociației OncoHelp a organizat manifestarea caritabilă Dovleacul roz 2018, vineri seara, cu sloganul “Există viață după cancer”, în scopul strângerii de fonduri necesare Asociației OncoHelp în lupta cu această teribilă maladie.

Manifestarea Dovleacul roz o organizăm de mai mulți ani și a devenit un simbol pentru OcoHelp, în primul rând, pentru că poartă roz –culoarea speranței și a luptei împotriva cancerului mamar, iar prin extensie este o luptă împotriva tuturor tipurilor de cancer. Vrem să atragem cât mai multe fonduri pentru spital, fiindcă avem mare nevoie, și să senzibilizăm comunitatea vis-a-vis de această problematică a cancerului, în Timiș. Numărul pacienților este în creștere. De asemenea, dorim să ne atragem și prietenii să fie aproape de noi. Dovleacul roz reprezintă și un eveniment de imagine a OncoHelp și dorim să sensibilizăm cetățenii de faptul că este foarte important să fim vigilenți în lupta cu cancerului”, a explicat dr. Șerban Negru, managerul Spitalului OncoHelp.

Asociația OncoHelp are în proiect construcția unui nou corp de clădire de 2.000 metri pătrați cu peste 30 de paturi, pe lângă cabinetele de consultație, pentru cazarea gratuită a pacienților, care vin la tratament la radioterapie. Bolnavii sunt mulți, vin din alte județe și nu au unde să locuiască o lună – două. “Sperăm ca și cu banii adunați cu prilejul Dovleacului roz să punem bazele ridicării acestei clădiri, foarte necesare pentru spital. Deși avem 160 de paturi, în fiecare săptămână suntem în criză de locuri, fiindcă avem o adresabilitate foarte mare”, a subliniat dr. Negru. Spitalul OncoHelp are 160 de paturi și face până la 2.500 de internări pe lună, iar de patru ani are și un centru modern de radioterapie, care deservește toată partea de vest a țări.

Am redefinit Dovleacul roz și dorim să fie o manifestare care să se adreseze comunității și să o adune în jurul Asociației OncoHelp Timișoara. Împreună să avem mai multă forță în luptă împotriva cancerului. Țelul nostru este de a ajuta pacienții și familiilor lor, de aceea avem mare nevoie de solidaritate și de ajutorul concret al societății timșorene și nu numai, fiindcă incidența carcimnomului este tot mai mare”, a declafrat Valeriu Borugă managerul Asociației OncoHelp Timișoara.
Gh. M.