Focare de Covid-19 la spitalul din Gataia si la fabrica Smithfield. Masurile luate de Prefectura Timis

Focare de Covid-19 la spitalul din Gataia si la fabrica Smithfield. Masurile luate de Prefectura Timis

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Nu scăpăm de coronavirus prea curând în județul Timiș. Astăzi au fost confirmate două noi focare de Covid-19 în județul nostru. Și anume, unul la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, iar altul la fabrica Smithfield.

Potrivit Prefecturii Timiș, în ceea ce privește focarul de Covid-19 de la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, aici au fost confirmate șase cazuri, iar ancheta epidemiologică efectuată de Direcția de Sănătate Publică Timiș este în desfășurare. În total, DSP Timiș a recoltat peste 100 de probe de la personalul medical și pacienții unității medicale.

Referitor la focarul de la Smithfield, acesta a izbucnit într-o unitate de procesare a cărnii, unde opt angajaţi vietnamezi au fost contaminaţi cu coronavirus. În acest moment este în curs de desfășurare ancheta epidemiologică a DSP Timiș.

Cei opt angajați vietnamezi, împreună cu alți 60 de angajați din Vietnam, locuiau în spații locative puse la dispoziție de angajator. Cei 60 de angajați vietnamezi au fost izolați sub supraveghere timp de 14 zile. Despre acest caz a fost anunțat Centrul Național pentru Coordonarea Intervenției, în vederea informării Ambasadei Vietnamului din România“, a informat Prefectura Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *