Focar de pesta porcină africană în județul Timiș. Ce măsuri au fost luate

Focar de pesta porcină africană în județul Timiș. Ce măsuri au fost luate

Alertă în județul Timiș după ce a fost confirmată existența unui focar de pestă porcină în localitatea Chevereșu Mare. Potrivit Prefecturii Timiș sâmbătă, 23 mai, a fost convocată o ședință a Comitetului Local de Combatere a Bolilor, după ce, în urmă cu două zile, Direcția Sanitar-Veterinară Timiș a fost anunțată cu privire la existența a trei cadavre de mistreți, în vârstă de aproximativ 2-5 ani, pe fondul de vânătoare nr. 56 din Chevereșu Mare.

Mistreții au fost găsiți la o distanță de 100 de metri unul de celălalt, iar inspectorii DSVSA Timiș au prelevat probe, care au fost trimise la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București. În cursul zilei de astăzi au venit și rezultatele, fiind confirmată existența pestei porcine africane la cei trei mistreți. În aceste condiții, au fost luate mai multe măsuri.

Astfel, a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea focarului de pestă porcină africană, fiind stabilită o zonă de protecție de opt kilometri și o zonă tampon de încă cinci kilometri, în care se va face supraveghere.

În zona de protecție de opt kilometri, care cuprinde localitățile: Bacova, Sârbova, Hitiaș, Bazoșu Vechi, Bazoșu Nou, Dragșina și Chevereșu Mare, se vor aplica restricții de circulație a animalelor fără acordul medicului veterinar. Zona tampon cuprinde următoarele localități: Buziaș, Căpăt, Dragoești, Topolovățu Mare, Topolovățu Mic, Șuștra, Petrovaselo, Recaș, Izvin, Remetea Mare, Bucovăț, Moșnița Veche, Albina, Uliuc, Icloda, Sacoșu Turcesc, Vucova și Otvești”, a informat Prefectura Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *