Florin Cîţu despre buget: ‘Nu ştiu de ce ne grăbim’

Florin Cîţu despre buget: ‘Nu ştiu de ce ne grăbim’

- in National, Politica, Stiri
0

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că luni va fi prezentată o formă de buget pe anul viitor în cadrul coaliţiei de guvernare, dar că el nu înțelege de ce atâta grabă.

PNL este în Parlament. Vom fi aici până când trebuie să votăm acest buget, dar el trebuie să vină. Încă nu am văzut acest buget. Nu am văzut nicio variantă de buget. Când o să avem o variantă prezentată de Ministerul de Finanţe, atunci vom putea să discutăm pe buget. Acum nu ştiu de ce ne grăbim, sunt lucruri care trebuie făcute foarte bine şi atunci bugetul îl aşteptăm, când o să vină, o să-l facem. (…) Bugetul – luni. Nu avem o variantă de buget astăzi care să fie prezentată. S-ar putea să discutăm despre câteva ordonanţe sau ceva de genul acesta. Aşa a rămas acum două zile când am discutat, a rămas pentru luni să fie prezentată o formă de buget“, a declarat Cîţu, miercuri, la Senat.

El a spus că PNL “nu se va opune la nimic” care se menţine în deficitul preconizat. Întrebat când estimează că PNL şi PSD se vor înţelege pe subiectele discutate în coaliţie, Cîţu a răspuns “când ambele partide vor simţi că au o soluţie optimă”. “Negociem. Nu mai avem presiunea timpului. Guvernul funcţionează. Ne pregătim pentru buget, restul le vom face, sunt negocieri politice“, a mai afirmat Cîţu.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, crede că proiectul legii bugetului de stat pe 2022 trebuie adoptat de Parlament până la sfârşitul anului în curs. “Eu am spus că trebuie până la sfârşitul anului să avem buget. La ce majoritate parlamentară există, la ce specialişti avem în zona de finanţe… Categoric, trebuie o discuţie şi în Coaliţie, fiindcă acum Ministerul de Finanţe este la PSD şi neapărat trebuie să închidem. E cea mai importantă lege pe care o votează parlamentarii, legea bugetului de stat. Există bani“, a afirmat Ciolacu, la TVR 1.

Sursa: Știripesurse.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *