Firmele din Timiș și cele din Bulgaria față în față într-o întâlnire organizată de CCIAT

Firmele din Timiș și cele din Bulgaria față în față într-o întâlnire organizată de CCIAT

- in Locale, Social, Stiri
0

CCIAT Timiș, în parteneriat cu Camera de Comerţ și Industrie Bulgaro-Română din Ruse, au organizat un eveniment de tip Business to Business: Parteneriat de Afaceri România – Bulgaria.

Evenimentul a avut loc joi, 13 septembrie, iar scopul acestuia a fost să ofere o perspectivă clară asupra dezvoltării pieței, punând accent pe găsirea partenerilor de afaceri potriviți pentru companiile din ambele țări. Delegația din Bulgaria, formată din 13 firme din diferite domenii de activitate, sunt interesate în a face afaceri pe piaţa românească.

Parteneriatul de afaceri între Camera Bulgară și Camera din Timiș este primul parteneriat de acest gen, deoarece relațiile cu Bulgaria au fost mai degrabă timide, până anul trecut, când s-a semnat acordul de colaborare între cele doua țări si de atunci a rezultat acest parteneriat. Sperăm ca firmele românești și bulgărești să fie mulțumite și să se întreprindă cât mai multe contracte”, spune Stana Stoianov, din partea CCIAT.

Parteneriatul de afaceri se derulează ca activitate în cadrul Acordului de Colaborare dintre cele două organizații camerale, semnat în 20 aprilie 2017 din dorința părților de a stabili cadrul instituțional de cooperare, în condiții de egalitate și de beneficii reciproc avantajoase, destinat promovării comerțului și investițiilor, stimulării parteneriatelor de afaceri, organizării de evenimente economice, schimb de bune practici și experiență.

Practic astăzi are loc primul eveniment de acest gen. Aceasta întâlnire practic stabilșste contacte și întâlniri între companii bulgare și românești din această zona, din Timiș. Sper ca întâlnirea de astăzi să fie fructuoasă de ambele părți și bineînțeles, vom lansa această invitație în oglindă, pentru ca și reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, însoțiți de o delegație de oameni de afaceri, să viziteze țara noastră. Acest lucru se va întâmpla în cursul acestui an sau anul viitor”, a spus Eleonora Ivanova, director general CCIBR Ruse Bulgaria.

O nouă întâlnire între firmele celor două țări va avea loc în Bulgaria.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *