Firmele din Timiș s-au plâns de lipsa forței de muncă ministrului pentru Mediul de Afaceri

Firmele din Timiș s-au plâns de lipsa forței de muncă ministrului pentru Mediul de Afaceri

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Începând de joi, 26 septembrie, Timișul are Consiliu Consultativ Economic. La Consiliul Județean Timiș, a avut loc o întâlnire a conducerii instituției cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Oprea, și cu reprezentanții celor mai importante companii din vestul țării. În cadrul evenimentului, a fost semnat un protocol de constituire a acestui consiliu, despre care șeful CJ Timiș spune că “este o inițiativă vitală pentru consolidarea economică a județului”.

Am decis să înființăm Consiliul Consultativ Economic la nivelul județului Timiș, care a pornit de la nivelul consiliului județean ca și idee, ținând cont că la nivelul instituției am și constituit un birou pentru relația cu mediul de afaceri. Astăzi am semnat un protocol care stă la baza constituirii Consiliului Consultativ Economic. Sper să nu rămânem doar la stadiul de semnare a unui protocol, ci să avem și întâlniri periodice“, a afirmat Călin Dobra, șeful CJ Timiș.

De asemenea, ministrul pentru Mediul de Afaceri a precizat că reprezentanții companiilor din vestul țării i-au prezentat problemele cu care se confruntă, cea mai importantă fiind lipsa forței de muncă calificată. “Există o strategie pe trei paliere. Și anume, stabilizarea forței de muncă. Apoi este vorba despre învățământul dual, care reprezintă una dintre măsurile ce răspunde nevoii directe de calificare a forței de muncă. Este nevoie și de o schimbare a mentalității referitoare la meserie. Mediul de afaceri ar dori o ușurare a aducerii forței de muncă transfrontalieră, pentru a putea aduce lucrători din Serbia, este o propunere care vine de aici din zonă. Am vorbit despre felul în care pot astăzi să aducă și lucrători din afara granițelor Uniunii Europene, acum este mult simplificată procedura“, a explicat ministrul Ștefan Oprea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *