Firme din Timiș amendate pentru că vindeau fructe și legume stricate

Firme din Timiș amendate pentru că vindeau fructe și legume stricate

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0
fructe

Mai multe societăți comerciale din județul Timiș s-a ales cu amenzi, în această lună, în urma unor controale efectuate de către inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș. În total, 30 de firme au fost verificate, constatându-se abateri de la legislația privind protecția consumatorilor la 18 dintre acestea. În total, inspectorii au controlat peste 70.000 de kilograme de legume și fructe, iar aproape 36.000 de kilograme erau stricate.

Principale abateri constatate au fost: comercializau legume și fructe fără încadrarea în cerințele minime de calitate, adică nefiind întregi, sănătoase, fiind afectate de putregai, fiind improprii pentru consum; neinformarea consumatorilor cu privire la țara de origine, categoria de calitate; neafișarea prețului de vânzare“, transmite Oficiul pentru Protecția Consumatorului Timiș.

Inspectorii au dat și amenzi în urma controalelor efectuate. Astfel, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor s-au aplicat un număr de 18 sancțiuni, dintre care trei avertismente și 16 amenzi în valoare de 69.000 de lei. De asemenea, în urma verificărilor, 35.700 kilograme de legume și fructe, în valoare de aproape 92.000 lei, au fost oprite temporar de la comercializare și s-a dispus măsura de oprire definitivă de la comercializare a 165 de kilograme, în valoare de 1.100 lei.