Firma de dezinsecție dă vina pe ploi pentru înmulțirea țânțarilor din Timișoara și își prezintă tot arsenalul înainte de o nouă operațiune aeriană și terestră

Firma de dezinsecție dă vina pe ploi pentru înmulțirea țânțarilor din Timișoara și își prezintă tot arsenalul înainte de o nouă operațiune aeriană și terestră

- in Administratie, Locale, Stiri
0

O nouă operațiune de dezinsecție terestră și aeriană va începe la Timișoara. Acțiunea va începe în 12 iulie și va dura până în 31 iulie. Tratamentele aeriene se vor aplica dimineața și seara, iar noaptea cele terestre. Până acum traramentele au fost ca apa de ploaie, la Timișoara numărul țânțarilor părând să  crească în loc sa scadă.

Reprezentanții primăriei spun că vor fi folosite Cymina Plus, având substanţa activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi; Vectobac WG având substanţa activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor și Dimilin 25WP, având substanța activă difluorobenzamide. Toate sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Tratamentele aeriene se aplică dimineaţa între orele 5- 9,30 și seara de la orele 17 la 21, iar tratamentele terestre între orele 21- 5 , pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active. Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute”, transmite viceprimarul Farkas Imre.

Timișoara este invadată de țânțari, în această perioadă, iar reprezentanții firmei care se ocupă cu dezinsecția au explicat că de vină sunt ploile, care au spălat substanțele au permis insectelor să se înmulțească.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *