Firma care reabilitează Fântâna cu Pești penalizată de Primăria Timișoara cu 3.500 de lei pentru fiecare zi de întârziere

Firma care reabilitează Fântâna cu Pești penalizată de Primăria Timișoara cu 3.500 de lei pentru fiecare zi de întârziere

Firma cu “pedigree liberal” care se ocupa de lucrările de la Fântâna cu Pești va fi aspru penalizată pentru întârzieri. Mai exact, firma va trebui să plătească penalități de 3.500 de lei pentru fiecare zi de întârziere. Aceeași soartă o va avea și firma care se ocupă strada Grigore Alexandrescu.

La Fântâna cu Pești, știu că mulți timișoreni sunt revoltați că aceste lucrări nu avansează, și eu sunt la fel de revoltat ca și ei. Contractul a fost semnat în iunie 2019. Iar firma care a câștigat acest contract şi e cum să zicem, cu «pedigree liberal», şi-a asumat că va finaliza această lucrare, două luni pentru proiectare, 10 luni pentru execuție, și atunci lucrările au fost sistate de fostul primar, presupun pentru că atunci era campanie și nu voia acest șantier sau poate știa ceva ce nu știam eu despre seriozitatea acestei firme. Acum suntem în mai 2022, eu anul trecut am dat ordinul de începere pentru Fântâna cu Pești, dar din păcate după cum tot orașul și toți turiștii pot vedea, firma nu a mai avansat. Și de aceea de săptămâna trecută am intrat într-o etapă de penalizări. Sunt 3.500 de lei pe zi și vom aplica aceste penalități din prima zi de întârziere şi ne vom lupta cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pe care le avem să finalizăm acest şantier. Înțelegem că sunt firme care mai probleme, dar ce este prea mult este prea mult, și acolo unde credem că avem de-a face cu rea credinţă sau chiar cu sabotaj, acolo vom acţiona ferm“, a spus Dominic Fritz.

Și firma care a lucrat pe șantierul de pe strada Grigore Alexandrescu a avut 55 de zile de întârziere. Firma are de achitat penalizări în valoare totală de 1,5 milioane de lei fără TVA.

Aș vrea ca aceste penalități să fie luate foarte în serios de toate firmele care au contracte cu Primăria Timișoara. Suntem înțelegători, poate peste ceea ce ar fi normal, acolo unde apar probleme tehnice, unde vremea nu este bună ș.a.m.d. Dar nu voi mai accepta ca o firmă să vină la o licitație, să oferteze un preţ mic ca să câştige această licitație cu asumarea să finalizeze până la o anumită dată şi după aceea să ne spună: ne pare rău, această asumare, cumva, a fost aşa de păcăleală. Asta este concurenţă neloială că poate o altă firmă care s-ar fi ţinut de calendar ar fi câştigat licitaţia și tocmai acesta este motivul de ce nu vom mai accepta astfel de întârzieri“, a mai spus Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *