Firma care a reabilitat Fântâna cu Pești, penalizată de Primăria Timișoara cu peste 500.000 lei

Firma care a reabilitat Fântâna cu Pești, penalizată de Primăria Timișoara cu peste 500.000 lei

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Firma care a realizat lucrările de reabilitare a Fântânii cu Pești din centrul Timișoarei a fost penalizată pentru întârzieri. Primăria Timișoara a tăiat factura pentru penalități. Contravaloarea penalităților de întârziere este aproape cât întreaga lucrare.

Firma JDA Consult SRL, apropiată de PNL Timiș și Alin Nica, având contracte și cu instituții subordonate CJ Timiș, care s-a ocupat de reabilitarea Fântânii cu Pești, va avea de plătit o factură de peste 500.000 lei. Întreaga lucrare a costat 600.000 lei.

Întârzierea de la Fântâna cu Pești nu a rămas nepenalizată. Am tăiat factura pentru penalități de peste 500.000 lei pentru o întârziere de 178 de zile. Toată lucrarea a costat 600.000 de lei. Adică, penalitățile de întârziere au costat firma aproape toată suma pe care trebuia să o încaseze pentru lucrare. Timișoara se dezvoltă prin respectarea unor reguli. Iar termenele pe care le impunem la licitații nu sunt o glumă, ci condiții contractuale pe care firmele cu care semnăm un contract și le asumă. Constructorul a știut că va fi penalizat și, cu toate astea, s-a dovedit a fi foarte neserios la lucrare. Sunt hotărât să iau și astfel de măsuri atunci când contractele nu se respectă: penalități pentru întârzierea lucrărilor sau refacerea lucrărilor prost făcute pe cheltuiala firmei“, spune Dominic Fritz.

Fântâna cu Pești ar fi trebuit să intre în șantier încă din 2019 și să fie finalizată în zece luni. Lucrurile nu s-au întâmplat așa din diverse motive. Pentru ca șantierul să nu înceapă în plină vară, ordinul de începere a lucrărilor a fost amânat. În 2020 au început totuși lucrările, dar după puțin timp au fost oprite. În 2021 au pornit din nou lucrările, iar fântâna ar fi trebuit să fie gata în februarie 2022, dar constructorul nu și-a respectat angajamentele. Totuși lucrările au fost finalizate în noiembrie.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *