Firma care a deratizat blocul mortii din Timisoara functiona fara autorizatie de la primarie

Firma care a deratizat blocul mortii din Timisoara functiona fara autorizatie de la primarie

- in Administratie, Locale, Slider, Social, Stiri
0

Bistim Dera SRL – D este firma care a deratizat mai multe garsoniere din blocul morții, aflat pe str. Miorița, nr. 8, din Timișoara. Serviciile au fost efectuate, vineri, de către unicul angajat al firmei, Ioan Sorin Buță, care a fost reținut, în această dimineață, după ce a fost audiat, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Primarul Nicolae Robu a declarat, astăzi, că firma de deratizare nu avea nicio autorizație de funcționare din partea municipalității. “Într-un asemenea domeniu, cu un asemenea grad de risc, este nepermis să funcționezi fără autorizații. Am făcut verificările de rigoare și firma nu a solicitat niciodată acord comercial de la Primăria Timișoara și evident nici nu a primit. Nici nu știe nimeni de ea. Să te apuci să desfășori activități într-un asemenea domeniu cu grad mare de risc fără să fi autorizat este o iresponsabilitate dusă dincolo de limită. Cei care au adus această firmă nu au cerut documente de autorizare a firmei?“, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Ulterior, edilul-șef a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care a făcut apel la cetățeni să aibă grijă atunci când aleg o firmă care să efectueze servicii de deratizare/dezinsecție.

Fac un apel la dv., stimați timișoreni, locuitori la casă sau la bloc, diriguitori de unități economice, de diverse instituții, să fiți precauți, vigilenți, să nu contractați pentru dezinsecție / deratizare firme care nu vă prezintă documentele de autorizare și referințe de la ultimele locuri unde au prestat. Verificați dv înșivă, prin discuții directe cu respectivii clienți dacă totul a decurs în regulă la ei, fără incidente și inclusiv dacă intervențiile au fost eficiente. Vă fac cunoscut că Primăria asigură dezinsecția / deratizarea, ca de altfel și salubrizarea, doar pe domeniul public al municipalității, nicidecum pe proprietățile private și nici măcar pe proprietățile statului român neaflate oficial în administrarea Primăriei“, a scris primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.